Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri Tampereen yhdistys

Tampere
Navigaatio päälle/pois

Tule kokemaan pimeän metsän kiehtovuus ohjatulla retkellä. Kuljemme ilman lamppuja. ”Mutta eihän siellä näe mitään!” Todellisuudessa metsässä ei ole täysin pimeää edes marras-joulukuulla lumettomaan aikaan. Täysi pimeys on sisä- ja katuvalaistuksen aiheuttama illuusio. Retki on pimeäksi retkeksi aloittelijaystävällinen, sillä se ajoittuu täydenkuun aikaan ja liikumme suhteellisen helppokulkuisilla poluilla (huom. pirkanmaalaisittain helppokulkuisilla). Lisäksi jos lunta on maassa, niin pimeässä kävely muuttuu jopa vähän liian helpoksi. Mahdollisuuksien mukaan tarkkailemme tähtitaivasta.

Retki vaatii jonkinasteista ketteryyttä, sillä hämärässä pienimpiä alustan muotoja ei aina havaitse. Ihmisten hämäränäössä on suhteellisen paljon vaihtelua. Pimeässä aistit terävöityy ja mielikuvitus villiintyy täyttäen sen, mitä emme havaitse. Hämäryydestä johtuen täytyy kuitenkin korostaa retken vaativan jonkinasteista ketteryyttä, sillä hämärässä pienimpiä alustan muotoja ei aina havaitse. Retkellä on säävaraus eli se peruutetaan vesisateella. Seuraa Facebook- / nettisivuja tai sähköpostilistaa. Tule kokemaan pimeän metsän kiehtovuus ohjatulla retkellä.

– Järjestäjä: Luonnonsuojeluliitto Tampere

– Lähtö klo 18:00 (tasan)

– Lähtö- ja paluupaikka: Suolijärven uimarannalla olevan ulkoilumajan lähistöllä (Suolijärvenkatu 5, Tampere) 
– Kesto 1h-1h 30min.
– Pituus: 1-3 km.
– Jalkinesuosituksena pitävät kengät varsinkin lumisella kelillä.
– Yhteydet julkisilla: Linjoilla 3A ja 3B pääsee noin 200 metrin päähän lähtöpaikasta, kun jää pysäkillä nimeltä Teekkarinkatu (3530) pois. Myös linjalla 5 pääsee 900 metrin päähän lähtöpaikasta.
– Mukaan voi ottaa myös varalle lampun, mutta retkiporukassa sen käyttö ei ole suotavaa, sillä se vie pohjan koko retken idealta.
– Retkellä säävaraus: Retki peruutetaan sadekelillä. Seuraa Facebook- / nettisivuja tai sähköpostilistaa.
– Ja myös tämäkin retki on avoin ja ilmainen eikä vaadi ennakkoilmoittautumista eikä jäsenyyttä.

– Osallistujat vakuutettuja Suomen luonnonsuojeluliiton taholta