Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri Tampereen yhdistys

Tampere
Navigaatio päälle/pois

Nyt on hyvä tilaisuus päästä kokeilemaan lumikengillä kävelyä, sillä käytössämme tälle retkelle on reilut 20 paria lumikenkiä! Lumikenkien lainaaminen retkelle on ilmaista. Jos haluat saada retken ajaksi käyttöön lumikengät, ilmoittaudu ennalta, ole lähtöpaikalla jo klo 12:50 ja lue ilmoitus huolella. HUOM! Yhdistyksemme jäsenillä ja aktiiveilla on etuoikeus ilmoittautua maanantaihin 11.2. saakka. Tämän jälkeen vain ilmoittautumisjärjestyksellä on merkitystä. Tietenkin myös omilla lumikengillä voi tulla mukaan retkellä, eikä tällöin ole tarvetta ilmoittautua ennalta. Kuljemme rauhalliseen tahtiin ja ihailemme lumista luontoa. Reitillä on jonkin verran korkeuseroja. Pidämme yhden vähän pidemmän evästauon. Tarpeen vaatiessa porukka voidaan jakaa kahteen erivauhtiseen ryhmään. Kiitokset lumikengistä Tampereen luontokoulu Korennolle.

-Ennakkoilmoittautuminen osoitteeseen retkiryhma@gmail piste com. Lumikenkiä riittää noin 20 ensimmäisenä. Oikeudenmukaisuuden vuoksi ilmoittautumiset yksitellen.
– Retkelle voi tietenkin tulla mukaan omilla lumikengillä. Tällöin ei ilmoittautumiselle ei ole tarvetta.
– Lähtöaika klo 13:10. Mikäli tarvitset lumikengät lainaksi saavuthan paikalle viimeistään klo 12:50, jotta ehdimme sovitella ja säätää lumikengät!
– Retki kestää noin 2-3 tuntia. Hirmupakkasilla vähemmän.
– Osallistujat vakuutettuja Suomen luonnonsuojeluliiton taholta.
– Lähtöpaikka: Alasjärven uimarannan parkkipaikan tuntumassa (Alasjärvenranta 41, Tampere) https://goo.gl/maps/eyAKiaCKCut
– Yhteydet julkisilla: Aivan lähtöpaikan välittömään läheisyyteen pääsee bussilinjoilla 8, 28(A/B/C/Y), 1(B/C), 42, 90 ja 95. Keskustan suunnasta tultaessa oikea pysäkki on nimeltään Irjalankatu ja idästä tultaessa oikea pysäkki on Teiskontie 61. Pysäkiltä lähtöpaikalle noin 5 minuutin kävelymatka. https://reittiopas.tampere.fi

Varustevinkkejä: Sopivat jalkineet lumikenkäilyyn ovat periaatteessa mitkä tahansa riittävän lämpimät kengät, mutta kannattaa miettiä miten suojaa ettei lunta mene kauheasti kengän sisään. Pitkävartisista kengistä tai säärystimistä on hyötyä. Monet tykkäävät käyttää sauvoja lumikengillä kävellessä, sillä niistä saa apua tasapainoon, joten voit ottaa halutessasi esimerkiksi hiihtosauvat mukaan!