Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri Tampereen yhdistys

Tampere
Navigaatio päälle/pois

Tule tekemään konkreettista luonnonsuojelutyötä luonnon monimuotoisuuden eteen. Lauantaina 11.9. klo 12:45 Kintulammin Ennallistamisryhmä (SLL Tampere ja Villi Vyöhyke) järjestää suon ennallistamistalkoot, jossa maisemoidaan aiemmin ennallistettuja suokohteita ja tutustutaan samalla soiden ennallistamiseen. Tapahtuma on osa SLL Tampereen järjestämää Eloisa syyskuu -viikonloppua, josta tulee erillinen tapahtumailmoitus. Useana elo- ja syyskuun viikonloppuna eri yhdistykset ja tahot järjestävät ohjelmaa Kintulammilla


– Tapahtuma kestää noin kolme tuntia.
– Talkookohteille lähdetään Kortejärventilan pihasta (Keltolahdentie 47, 33680 Tampere) tasan klo 12:45 (ensimmäisen bussikuljetuksen saavuttua), joten ole ajoissa paikalla.

– Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua

– Talkoissa alusta loppuun asti osallistuneilla on mahdollisuus saunoa ilmaiseksi Kortejärven tilalla talkoiden jälkeen (naisten vuoro klo 16-17 ja miesten klo 17-18).

– Talkoisiin kannattaa ottaa mukaan omat työhanskat, hieman eväitä ja juotavaa.

– Kulkuyhteyksistä: Eloisien viikonloppujen aikana Kintulammin luonnonsuojelualueelle pääsee viikonloppuisin hyvin julkisilla liikennevälineillä. Katso tarkemmat aikataulut Sorilasta Kintulammin Kortejärven tilalle https://kintulammi.fi/kortejarven-eloisa-syyskuu/

Tampereelta Sorilaan (bussipysäkin nimi myös Sorila) puolestaan pääsee ainakin bussilinjoilla 90A, 90B ja 90C useita kertoja tunnissa Tampereen keskustan suunnasta. (Tämä matka maksaa tietenkin normaalin paikallisliikenteen hinnoittelun mukaisesti.)
– Talkoissa ei tällä kertaa rakenneta patoja, vaan keskitytään fyysisesti hieman kevyempiin talkootehtäviin samalla tutustuen Kintulammin suoennallistamiskohteisiin. Talkoissa kannetaan soille patojen rakennuksen yhteydessä syntyneitä havuja, oksia ja puunrunkoja pois suoalueelta, jotta voidaan pienentään niiden aiheuttamaa ravinnekuormaa suolle. Nämä on tärkeä poistaa suokohteelta, sillä tämä ravinnekuorma muuttaa suokasvillisuutta väärään suuntaan. Talkoissa on idea myös kasata isompia puunrunkoja lahopuuryhmiksi, joiden kasaamisessa voi myös käyttää luovuutta. Nämä puunrungot muodostavat jo lähivuosien sisällä lahopuuta, joka on erittäin tärkeää suurimmalle osaa uhanalaisista metsälajeista. Maisemoinnilla palautetaan myös ennallistamiskohteiden virkistysarvoja.
– Mukaan tarvitset: jonkinlaiset työvaatteet tai ainakin työpaidan (käytöstä poistuneet arkivaatteet käyvät erinomaisesti) ja jonkilaiset työhanskat. Huonommalla säällä saappaista tai pitkävartisista kengistä voi olla hyötyä, mutta kuivalla kelillä pärjää matalavartisillakin kengillä.