Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri Tampereen yhdistys

Tampere
Navigaatio päälle/pois

Retken nimi oli aluksi kelirikkoretki, sillä retkeä suunnitellessa otaksuimme kevään etenevän yhtä hurjaa vauhtia kuin helmikuulla, mutta nyt sääennusteet näyttävät todella talvisilta. Hankikantokelejäkään emme uskalla vielä luvata, joten laitetaan retkelle nimi, joka ei rajoita retkeä liikaa mihinkään muottiin vaan mennään olosuhteiden mukaan. Tutkailemme myös eläinten jälkiä, sillä nyt on siihen loistavat olosuhteet.

Reittimme kulkee Makkarajärvi-Viitastenperän luonnonsuojelualueella ja mahdollisesti Koukkurahkan luonnonsuojelualueella. Retken luonne riippuu olosuhteista. Jos hanki kantaa, saatamme kulkea vapaudesta nauttien. Jos puolestaan hanki upottaa, kierrämme Makkara-Viitastenperän polkuja.

– Ei ennakkoilmoittautumisia.
– Osallistujat vakuutettuja Suomen luonnonsuojeluliiton taholta.
– Retki kestää noin 2.0-3.5 tuntia. Suuri vaihteluväli johtuu siitä, ettei keli etukäteen ennustettavissa. Raskaalla kelillä kuljemme vähemmän. Retki on joka tapauksessa selkeästi helpompi kuin viime vuonna järjestetty retki.
Porrastettu lähtö:
Lähtöpaikka 1 (klo 12:55) : Bussipysäkki Arkkitehdinkatu 3 (nro:3606) (bussilinjat 3A, 3B, 5)

Lähtöpaikka 2 (klo 13:15) Hervantajärven uimarannan parkkipaikka, Salmenkalliontie 52, goo.gl/TeXDCd

– Yhteydet julkisilla: Bussilinjat 3A ja 5 pysähtyvät Arkkitehdinkadun ja Insinöörinkadun välisen risteyksessä pysäkillä Arkkitehdinkatu 3 (bussilinja 3B pysäkillä klo 12:51, 3A klo 12:44 ja linja 5 klo 12:52 keskustan suunnasta).

– Autoille löytyy parkkitilaa Hervantajärven uimarannan parkkipaikakta (Salmenkalliontie 52)
– Sään mukainen varustus. Lumisohjon ja sulamisvesien vuoksi varsinkin korkeavartisiin ja
vedenpitäviin kenkiin on syytä kiinnittää huomiota. Liikumme myös polkujen ulkopuolella.
– Ota eväitä, juomista ja reipasta mieltä mukaan