Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri Tampereen yhdistys

Tampere
Navigaatio päälle/pois

Tule tekemään konkreettista luonnonsuojelutyötä luonnon monimuotoisuuden eteen. Näissä soiden ennallistamistalkoissa rakennetaan käsityönä suodatinpatoja Kintulammin luonnonsuojelualueelle. Talkoot koostuvat suurimmaksi osaksi lapiotyöstä ja puiden kantamisesta. Suodatinpatojen rakentaminen on paljon kevyempää kuin varsinaisten ennallistamispatojen. Talkoissa jokaisen antama panos on riittävä.

– Ilmoittautuminen: Suotalkoisiin pitää ilmoittautua luonnonhoito ät gmail pistecom. Järjestelyjen vuoksi ilmoittautumisten deadline on 29.7. klo 19 mennessä.
– Kyydit: Osallistujille järjestetään kimppakyydit, joten kerro ilmoittautumisen ohessa tarvitsetko kyytiä (mistä päin) tai voitko tarjota kyydin (mistä lähdet liikkeelle). Kyydin tarjoajille matkakorvaus matkustaja- ja kilometrimäärän mukaan. Mitä aiemmin ilmoittaudut, sitä varmemmin kyyti järjestyy.
– Kerro ilmoittautumisen yhteydessä myös tuotko oman lapion, jotta osaamme varata oikean työkalumäärän.
– Aloitusaika aamupäivällä noin klo 10.
– Talkoisiin kannattaa varata 5-6 tuntia.
– Osallistujille on tarjolla myös eväitä, mutta mukaan kannattaa ottaa myös omia eväitä ja reilusti juomavettä.
– Talkoisiin kannattaa ottaa mukaan jonkinlaiset työvaatteet (esim. käytöstä poistuneet arkivaatteet käyvät erinomaisesti), työhanskat, juotavaa. Yhdistykseltä saa tarvittaessa lainaan työhanskoja.
– Suotalkoilussa kumisaapas on paras jalkine, mutta kuivalla kelillä pärjää myös muilla. Osalla kuitenkin pitää olla saappaat, sillä osa työvaiheista edellyttää sitä. Kumisaappaan etu on myös helppo puhdistettavuus talkoiden jälkeen. Lenkkarit eivät ole hyvät jalkineet suotalkoisiin.
– Osallistujat on vakuutettuja Suomen luonnonsuojeluliiton taholta.