Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Savon piiri Suur-Savon yhdistys

Suur-Savo
Navigaatio päälle/pois

Suomen luonnonsuojeluliitto järjestää Vaihda verkot katiskaan -tapahtuman Juvan Koikkalassa 19. kesäkuuta 2021 klo 11–14.

Mukana myös Juha ”Norppa” Taskinen ja Kari ”Hissu” Hietalahti. He esittelevät rysää, perinteistä pyydystä, joka on tekemässä paluuta Saimaalle uutena norppaturvallisena versiona.

Tapahtumassa on jaossa ilmaiseksi sata kappaletta Saimaa-katiskoja. Tapahtumalla kannustetaan Saimaan alueen kalastajia siirtymään norppaturvalliseen kalastukseen. Katiskat on tarkoitettu norppa-alueilla (esim. Luonteri) kalastavia varten.

Norppaturvallisen Saimaa-katiskan saa tapahtumassa itselleen, kun allekirjoittaa lupauksen pidättäytyä norpille vaarallisesta verkkokalastuksesta. Halutessaan tapahtumassa voi luovuttaa pois vanhoja kalaverkkoja.

Lapsille on tapahtumassa omaa mukavaa norppaohjelmaa. Myynnissä myös Luontokaupan tuotteita.

Huom! Katiskat tulee varata etukäteen tällä lomakkeella tai puhelimitse 044 776 4230 (arkisin klo 10–16).

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Vaihda verkot katiskaan -tapahtuma ja talkoilla valmistetut Saimaa-katiskat ovat osa Yhteinen saimaannorppamme LIFE -hanketta. Hanke on saanut rahoitusta Euroopan unionin LIFE-ohjelmasta. Aineiston ja tapahtuman sisältö heijastelee sen tekijöiden näkemyksiä, eikä Euroopan komissio tai CINEA ole vastuussa aineiston sisältämien tietojen käytöstä.