Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Savon piiri Suur-Savon yhdistys

Suur-Savo
Navigaatio päälle/pois

Tietokirjailija Harri Ahonen pitää kuvaesityksen Pohjois-Norjan rannikkoreiteistä Mikkelin kaupunginkirjastossa. Esityksessään hän kertoo Pohjois-Norjan rannikon, vuonojen ja saariston kauneimmista päiväretkikohteista, joista hyviä esimerkkejä ovat Tromssan kaupungin lähitunturit, upeat Vesterålenin ja Lofoottien saaristot sekä tarunhohtoinen Nordlandin rannikko.

Esityksessä syvennytään rannikon ja saariston retkeily- ja suojelualueisiin, kuten esimerkiksi Sjunkhattenin kansallispuistoon, joka on omistettu lapsille ja nuorille. Pääosassa on lisäksi eläimistö, kuten lunnit, hylkeet ja valaat sekä tietenkin paikallinen retkeilykulttuuri. Pohjois-Norjan rannikolla kulkiessa ei voi myöskään välttyä kohtaamasta viikinkiajan tarinoita ja saagoja menneiltä ajoilta.

Tilaisuudessa on myytävänä kirjailijan teoksia. Harri Ahonen on pitkään Norjassa asunut tamperelainen tietokirjailija. Hän on kirjoittanut tähän mennessä neljä kustannusyhtiö Tammen julkaisemaa tietokirjaa: Pohjois-Skandinavian vaellusreitit (2014), Keski-Skandinavian vaellusreitit (2016) Pohjois-Norjan rannikkoreitit (2017) ja Etelä-Skandinavian vaellusreitit (2019). Kaksi ensimmäistä kirjaa on julkaistu Saksassa ja neljäs kirja tullaan julkaisemaan Saksassa.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Mikkelin kaupunginkirjaston kanssa.

Tervetuloa kuvaretkelle Norjan pohjoisrannikolle!