Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Lapin piiri Rovaniemen yhdistys

Rovaniemi
Navigaatio päälle/pois

Sierilän vesivoimalahankkeen lupa on katkolla ja raukeaa, jos Kemijoki Oy ei saa luvalle hakemaansa jatkoaikaa. 

Kemijoki Oy:n hakemus Sierilän vesivoimalaitoksen vesitalousluvan jatkamiselle on kuulutettu. Kemijoki Oy ei ole aloittanut voimalaitoksen rakentamista neljän vuoden määräajassa, jota korkein hallinto-oikeus vuonna 2017 hyväksymän vesitalousluvan määräykset edellyttävät. 

Aikaa asiasta lausumiseen on 28.6. klo 16.15 asti! Muistutuksia voivat esittää asianosaiset eli ne, joiden oikeutta tai etua asia saattaa koskea. Lisäksi kaikilla on oikeus esittää mielipiteensä hakemuksen johdosta.

Suomen luonnonsuojeluliitto järjestää tiistaina 22.6. klo 18.00-19.30 etätilaisuuden, jossa lausuntoluonnoksemme esitellään ja osallistujat voivat kysyä neuvoa asiantuntijoilta omaa muistutusta/mielipidettä varten.

Ohjelma:

  • Tervetuloa! Kehityspäällikkö Virpi Sahi, Suomen luonnonsuojeluliitto
  • Sierilän vesivoimalahankkeen lupatilanne. Miksi jatkolupaa ei pidä myöntää? Ympäristöjuristi Matti Kattainen, Suomen luonnonsuojeluliitto
  • Keskustelua ja kysymyksiä – miten laadin oman muistutukseni/mielipiteeni 

Mukana tilaisuudessa on myös Suomen luonnonsuojeluliiton Rovaniemen yhdistyksen puheenjohtaja Sari Hänninen, joka on myös Sieriniemen siunaus -soututapahtuman järjestäjä.

Ilmoittautuminen

  • Tilaisuus järjestetään virtuaalisena Google Meet -alustalla. Päästäksesi mukaan sinun on ilmoittauduttava! (huom. Facebook tapahtuman klikkaus ei riitä!)
  • Lähetä nimesi ja sähköpostiosoitteesi rovaniemi@sll.fi viimeistään webinaaripäivänä klo 15, niin saat webinaarin osallistumislinkin sähköpostiisi.

Kemijoki Oy:n jatkohakemus Sierilän vesitalousluvalle ja ohjeet lausumiseen löytyvät Aluehallintoviraston lupatietopalvelusta: 

https://ylupa.avi.fi/fi-FI/asia/1958890 

SLL Rovaniemen nettisivut:

https://www.sll.fi/rovaniemi/

Lisää Sierilästä:

https://www.sll.fi/mita…/vedet/nain-toimimme/vapaa-kemijoki/

Tule mukaan soutamaan:

https://www.sll.fi/rovaniemi/toiminta/sieriniemen-siunaus/

Näytä vähemmän

Tiedustelut: Sari Hänninen puh. 040 8737986