Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Raseborgs natur, Raaseporin luonto

Raasepori, Raseborg
Navigaatio päälle/pois

Raaseporin Luonnon perinteisellä Luonnonkukkien päivän retkellä suunnataan Västerbyn ulkoilualueelle Tammisaaren pohjoispuolelle. Tutustumme vähemmän tunnettuun osaan ulkoilualuetta, metsiin ja suoalueisiin Grabbskogin uimarannasta länteen ja lounaaseen.

Retkeläisille kerrotaan mm. Luonnonkukkien päivän nimikkokasvista raidasta, metsien kovakuoriaisista ja Raaseporin Luonnon teettämästä metsäkartoituksesta Raaseporin kaupungin omistamissa metsissä. Tule kuulemaan, mitä kartoittajat löysivät!

Kokoontuminen: Retkelle mennään tilausbussilla, joka lähtee Fiskarsista klo 10. Kyytiin voi hypätä matkan varrelta Pohjasta, Karjaalta ja Tammisaaresta. Lähtö Västerbystä takaisin samaa reittiä klo 16. Retki on ilmainen.

Reitillä on joitakin jyrkkiä laskuja ja nousuja, mutta pääosin maasto on melko tasaista. Suosittelemme vettä pitäviä jalkineita.

Tarjoamme pientä evästä, mutta ota mukaan riittävästi juotavaa sekä halutessasi omia eväitä.

Oppaat: Metsäkartoituksiin osallistuneet Luontoliiton metsäryhmäläiset Rita Anttila ja Leo Repo sekä retken järjestäjät Raaseporin Luonnosta.

Huom! Kuljetusta ja evästarjoilua varten on tärkeää ilmoittautua retkelle torstaihin 13.6. mennessä osoitteeseen raasepori(at)sll.fi

Tilausbussin reitti ja aikataulu:

Fiskarsin torin pysäköintialue, Peltorivi 1 klo 10
Shell Pohja, Walter Bergmanin tie 1 klo 10.05
Karjaa matkakeskus, klo 10.20
ABC Karjaa, Lepinpellonkatu 2, klo 10.30
Tammisaaren asema klo 10.50
Tammisaaren Neste, Tenholantie 2, klo 11.00
Västerby klo 11.10
Paluu Grabbskogin uimarannalta, lähtö klo 16.