Tillgänglighetsverktyg

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Raseborgs natur, Raaseporin luonto

Raasepori, Raseborg
Navigering på / av

Småloms spel! Lördag 6.4.2019

Lördag den 6.4 samlas vi i Pojo vid Gumnäs udden för att följa med flyttfåglarnas ankomst kl 8-12. Våren har i år framskridit väldigt passligt för detta datum och isarna har just lossnat i Pojovikens innersta vik. Detta betyder stora mängder sjö- och måsfåglar som stannar för en vilopaus på sin flyttfärd norrut.
Om vädret är lämpligt kan vi även se många flyttande fåglar passera. Sakkunniga guider på plats och eld i brasan har vi hela förmiddagen.
Raseborgs Natur r.f och Raseborgs Ornitologer – Lullula r.f bjuder på grillkorv och -majs.
VÄLKOMNA!
 
Vägbeskrivning:
Från Pojo centrum, öster om brandstationen vänder du från Gamla Åbovägen till Gumnäsvägen, som du kör ca 750 m, och sedan i korsningen till vänster. Vägen kantas av stora kvisthögar, kör längs den ca 250 m och vänd sedan höger till en liten, genom granskog slingrande väg. I ändan på vägen är du framme och här finns gott om parkeringsplatser.
Tilläggsinformation vid behov av Sami 040-8234869
Samåkning minskar på utsläppen 🙂