Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Satakunnan piiri Porin yhdistys

Pori
Navigaatio päälle/pois

Ekopuutarhakisa 2020 on ratkaistu

Satakunnan puutarhaseura ry:n ja Suomen luonnonsuojeluliitto Pori ry:n yhdessä järjestämä kilpailu on ratkennut. Kisan kolme parasta ekopihaa osoittautuivat hyvinkin erityyppisiksi. 

1.  Sini Vuorialhon piha Porin Hyvelässä. Kisan ekologisin piha, joka on lisäksi monimuotoinen. Puutarhan uusilla omistajilla on pitkäkantoisia suunnitelmia sen kehittämiseen. Ravinteiden kierrätys, kompostointi ja hulevesien hyödyntäminen on hoidettu ja lahopuusopukoita sekä vanhaa rakennuskantaa on hyödynnetty taiten. Pihassa on monia eri ”huoneita”, joissa on erilaista kasveja ja komponentteja, mitkä luovat ja säilyttävät luonnon monimuotoisuutta.

Ekopihakilvan voittajan Sini Vuorialhon pihan värikästä syyslumoa.

2. Anu-Hanna Anttilan piha Luvian Luodonkylässä. Vanhan maatilan miljöössä on hyödynnetty vanhoja maatiaiskasveja ja omenatarhaa varjellen, lahopuuta löytyy mukavasti, kauniita risuaitoja.

3. Johanna Mäen ekopiha on Porin Sampolassa. Omakotitalon pieni piha sijaitsee lähes 50 vuotta vanhalla lähiöalueella. Lahopuuta ja vanhoja vaahteranpökkelöitä on pihassa säästetty, siellä on suojaisia sopukoita siilille. Kaikkiaan puutarha on puustoisa ja kasvistoltaan värikäs tontti.

Yhdistykset onnittelevat voittajia! Voittajille toimitettiin syyskuussa pieni palkinto ja kunniakirja.