Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Kymenlaakson piiri Pohjois-Kymen luonto

Pohjois-Kymi
Navigaatio päälle/pois
Tervetuloa maksuttomalle Omaniitty-kurssille oppimaan niittyjen merkityksestä luonnon monimuotoisuudelle ja kaikesta, mitä niityn hoitajan tai perustajan tulee tietää.
Tule rohkeasti mukaan! Aiempaa kasvi- tai niittytuntemusta ei tarvita. Kurssi sopii kaiken ikäisille kasveista ja luonnon monimuotoisuudesta kiinnostuneille, uutta harrastusta tai harrastusporukkaa kaipaaville.
Kurssi alkaa luennolla Porukkatalossa 25.5., ja kesäkuussa tutustutaan kolmena iltana Kouvolan kaupungin monimuotoisuusprojektissa luotuihin kaupunkiniittyihin sekä erilaisiin lähiluontokohteisiin. Kurssin vetäjänä toimii kasviasiantuntija Anni Kiviniemi.
HUOM! Jaettavien kurssimateriaalien ja kahvitarjoilun takia pyydämme luennolle tulijoita ilmoittautumaan 24.5. mennessä: annikiv (a) hotmail.com. 
Omaniitty – kaupunkiluonnon kasvikurssi
Osa 1. Niityt – Kouvolan lähiluonnon erityispiirteitä
Torstai 25.5. klo 17.30 – 20.30
Porukkatalo, 2. krs: Kurssiohjelman esittely ja kurssilaisiin tutustuminen. Kouvolan kaupunkiluonnon erityispiirteitä, kaupungin uudet luonnonkukkaniityt, lajiesittelyjä: pörriäisille ja perhosille, harvinaisia, erikoisia, hauskoja, mukavia ja vähemmän mukavia niittylajeja…
Tiistai 6.6. klo 17 – 20 Kenttäkäynti
Katajaharju: Pihkatien piiloniitty ja Osonojan alue
Kasvitilanteen mukaan pyritään tunnistamaan toivottavasti jo itäneitä kasveja ja poistetaan vähemmän toivottuja lajeja. Kosteikkokasvikierros viereisellä Heinsuon-Osonojan hulevesialtaalla, nähtävänä myös Kouvolan oma erikoisuus konnantädyke.
Tiistai 13.6. klo 17 – 20 kenttäkäynti
Alakylä, Aapiskuja: Jopolan niitty ja Pentsojan lähiympäristöt
Kasvitilanteen mukaan tunnistetaan jo itäneitä kasveja ja kitketään pois vähemmän toivottuja lajeja, mahdollisuuksien mukaan tutustutaan viereisten pellonlaiteiden ja suojellun Pentsojan varren kasvillisuuteen.
Tiistai 20. 6. klo 17 – 20 kenttäkäynti
Tornionmäki, Utinkatu: ST1 kasviasema ja Vaivasensuo
Alueelle kylvetyt kasvit ovat toivottavasti jo näkyvillä. Tutustutaan erikseen kylvettyjen kasvilajien esittelyalaan ja vertaillaan kasvun edistymistä eri näytealoilla, kitketään tarpeen mukaan. Tutustumiskäynti pienen kävelymatkan päässä olevalle Vaivasensuolle.
Osa 2. Luonnonkasvien siementen keruu sekä uuden niittyalueen perustaminen, jakso sisältää neljä tapaamiskertaa sekä itsenäistä työskentelyä oman harkinnan mukaan.
Aikataulut tarkentuvat kasvukauden edistymisen ja kurssilaisten toivomusten mukaan. Liity Omaniitty-Facebook-ryhmään: https://www.facebook.com/groups/1422975248537667