Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri

Pohjois-Savo
Navigaatio päälle/pois

 

Turvekampanjan esittelytilaisuus ON PERUTTU!

Turvekampanjassa valmistellaan kansalaisaloite, jonka päätavoite on, että turpeen energiakäyttö Suomessa lopetetaan 2025. Kampanjan pitkän tähtäimen tavoite on, että turvetta ei kaiveta enää lainkaan. Kampanja tavoittelee päästöjen vähentämistä, soiden säästämistä ja sitä, että vedet voi paremmin. Kansalaisaloite on suora kansalaisvaikuttamisen keino, jolla parantaa lainsäädäntöä JA keino nostaa asioita laajempaan yhteiskunnalliseen keskusteluun. Poliittisen vaikuttamisen tavoitteena muun muassa, että turpeen verotuki poistetaan. Myös monimuotoisuuteen ja vesiin liittyviä tavoitteita jne.

Valmisteluvaiheen aikataulu:
Helmikuu: Kampanjasuunnitelma sis. varainhankinta, budjetti, viestintä, paikallistoiminta
Maaliskuu: Lakialoiteteksti, graafinen ilme, tarkemmat suunnitelmat, piirikierros
Huhtikuu: Juristi hioo aloitetekstin, koulutuspäivä, yhä tarkemmat suunnitelmat
HUOMIO KOULUTUSPÄIVÄ/T (24.4) 25.4. (26.4.) VIIKONLOPPUNA! Aika&paikka tarkentuu. Tärkeää saada kaikista kiinnostuneista yhdistyksistä tänne joku ja lisäksi tulee sidosryhmistä porukkaa, kuten Suomanifesti, ilmastoaktiiveja ym.

Toukokuu: Irti turpeesta! Julkaisu. MAAILMA KYLÄSSÄ 23.-24.5. Aktiivit myös muista yhdistyksistä erittäin tervetulleita mukaan Helsinkiin keräämään nimiä!

Kesällä ja syksyllä: kerätään nimiä sähköisesti aalloissa yhdessä sidosryhmien kanssa. Jaetaan infoa, kohdataan ihmisiä ja kerätään nimiä erilaisissa omissa ja muiden tapahtumissa ympäri Suomen.

Kampanjan ydinporukkaan kuuluvat Luonnonsuojeluliitosta kampanjakoordinaattori Maija Suomela, Hanna Aho (ilmasto), Jenni Hamara (sisäinen viestintä ja koulutus,) Paloma Hannonen (metsät), Oona Lohilahti (viestintä) ja Tapio Yli-Kätkä (varainhankinta).