Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Pohjanmaan piiri

Pohjois-Pohjanmaa
Navigaatio päälle/pois

Muhoksen Tikanlantossa niittoa ja haravointia

Tikanlanton perinnebiotooppia Muhosjokivarressa kunnostettiin ensimmäistä kertaa menneenä kesänä. Tulvaniittyä on aikanaan hyödynnetty heinänteossa, mutta se on saanut kasvaa umpeen jo 1980-luvulta asti, kunnes Helmi-ympäristörahoituksella päästiin aloittamaan vajaan hehtaarin laajuisen kohteen kunnostus. Alkajaisiksi Metsähallitus kaatoi puuston. Sen jälkeen luonnonsuojelupiirin porukka tuli viikatteiden ja haravien kanssa paikalle. Tänä kesänä niittohommia jatketaan.

Lauantaina 29.7. kokoonnumme klo 9 mennessä niitylle ja lopettelemme noin klo 16. Mahdollisesti saamme niittokoneenkin avuksi.

Niitty on osa Tikanlantto-Isolantto -Natura-aluetta ja sen hoidosta on tehty sopimus Metsähallituksen Pohjanmaan luontopalveluiden kanssa. Muhosjoki on voimakkaasti mutkitteleva ja vapaasti virtaava kanjonimainen joki, jonka varret ovat reheviä.

Töiden lomassa nautitaan eväitä ja virvokkeita, joista talkoiden järjestäjä huolehtii. Ilmoitathan ennakkoon, jos sinulla on jokin erityisruokavalio.

Työkalut ovat niinikään järjestäjän vastuulla.

ILMOITTAUDU niittotalkoisiin viimeistään keskiviikkona 26.7.: pohjois-pohjanmaa@sll.fi tai 041 3191816. Kerro myös, tarvitsetko kyytiä tai voitko tarjota sitä. Järjestäjät starttaavat Oulusta klo 8.30. Omin kyydein suoraan paikalle tulevien kanssa sovitaan kohtauspaikka Kylmälänkyläntien varresta.

Retkikengät tai kumisaappaat oman maun ja kelin mukaan. Työ ei ole likaista, mutta ulkohommiin soveltuvat vaatteet ovat sopivimmat.