Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Pohjanmaan piiri

Pohjois-Pohjanmaa
Navigaatio päälle/pois

Perämeren rannalla, Pyhäjoen Laitapauhassa kunnostetaan talkoovoimin kuudetta kesää umpeen kasvamassa ollutta rantadyyniä ja hiekkarantaa. Puuston ja rydin raivauksen ansiosta meri ja tuuli ovat päässeet taas liikuttamaan hiekkaa. Tällä kohteella muutokset ovat olleetkin silminnähden nopeita.

Itämeren hiekkarannat ja erilaiset dyynit ovat uhanalaisia luontotyyppejä ja Laitapauhan kaltainen luonnontilainen hiekkaranta luonnonsuojelulain suojelema luontotyyppi.

Kunnostaminen parantaa myös kohteen virkistyskäyttöarvoa. Uimarannalla kävijöiden tallaus voi olla jopa avuksi niukkakasvisten hietikkoalueiden avoimena pysymiselle.

Laitapauhan hiekkarannalla ja dyynillä työskennellään lauantaina klo 10 alkaen. Työvälineinä ovat niittokone, raivaussaha, viikate ja harava.

Järjestäjä huolehtii työvälineistä ja talkooeväistä. Meressä voi käydä vilvoittelemassa työn lomassa tai päätteeksi.

Kulkuohje: Laitapauha sijaitsee Pyhäjoen Yppärin kylän pohjoisosassa, noin 7 kilometriä kirkonkylältä 8-tietä etelään päin. 8-tieltä käännytään meren puolelle Viirre-opasteen jälkeen: Rajakyläntie-Laitapauha-Matinletontie, jonka varteen pysäköidyt autot osoittavat menoreitin rannalle.

Ilmoittautuminen suotavaa ja viimeistään pari päivää etukäteen (keskiviikko 24.7.). Kerro myös, tarvitsetko kyytiä tai voitko tarjota sitä.

Ylle sään mukainen likaista työtä sietävä vaatetus. Työkinttaita on järjestäjien puolesta, mutta saa sellaiset tuoda mukanaankin.

Tervetuloa viettämään kesäpäivää merenrannalle luonnonhoidon merkeissä!