Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Pohjanmaan piiri

Pohjois-Pohjanmaa
Navigaatio päälle/pois

Haaranniityllä Kiimingissä niitetään ja haravoidaan tiistaina 4.8.

Kiimingin Haaranniityllä kasvaa poikkeuksellisen edustavaa keto- ja niittykasvillisuutta. Ahopukinjuuri, päivänkakkara, ahonoidanlukko, ketonoidanlukko, pölkkyruoho, jäkki, nurmitatar ja kissankäpälä, ahomansikka – siinä joitain tyyppilajeja. Vanha kyläsepän paja lisää niityn perinnearvoa ja kummun laella on komea siirtolohkare.

Niitty on osa Haaran Natura-suojelualuetta ja sen hoidosta on tehty sopimus Metsähallituksen Pohjanmaan luontopalveluiden kanssa, jonka hallinnassa alue nykyisin on.

Haaraojan reunustama niittykumpare sijaitsee Reposeläntien varressa, muutaman kilometrin päässä Kiimingin taajaman koillispuolella. Kuusamontieltä käännytään oikealle ja ajetaan vähän matkaa. Niitty aukeaa tielle asutun alueen jälkeen.

Niityllä aloitetaan työt klo 14, mutta myöhemminkin ehtii tulla mukaan. Viitisen tuntia urakka kestää. Talkoiden järjestäjä huolehtii työkaluista ja eväistä.

Jos sää on kostea, kumisaappaat ovat kätevät, mutta muutoin lenkkitossuillakin pärjää. Työ ei ole likaista, mutta sellaiset puutarhahommien vaatteet ovat sopivimmat.

ILMOITTAUDU niittotalkoisiin viimeistään paria päivää ennen eli maanantaiaamuna 3.8 heli.kinnunen@sll.fi tai 041 3191816. Kerro myös, tarvitsetko kyytiä tai voitko tarjota sitä. Järjestäjät starttaavat Oulusta klo 13.00.

Tervetuloa Haaranniitylle perinteikkäisiin niittotalkoisiin!