Sijainti: Pääsivu / Valitimme Hietasaaren kaavoista

Valitimme Hietasaaren kaavoista

Nallikarin ja Vaaskiventien asemakaavoista valitettiin - kaavat ovat lainvastaisia

Kaavoissa tarjolla olevat muutokset ovat liian massiivisia. Ne eivät istu Hietasaareen, joka on ehdottomasti parasta lähiluontoa, jota kantakaupungista voi löytää. Tärkeä ja monipuolinen virkistysaluekin se on. Uutta asutusta on rakennettu ja rakennetaan lisää Hartaanselän ja Toppilansalmen ympärille ja edelleen merenrantaa pitkin pohjoiseen.

Kaikki ne ovat seikkoja, joiden huomioon ottaminen maankäytön suunnittelussa on laiminlyöty. Sen seurauksena maankäyttö- ja rakennuslain edellyttämät sisältövaatimukset eivät täyty, taustatiedoissa on puutteita ja virheitä, vaikutusalue on liian suppea, vaikutuksia on arvioitu riittämättömästi ja Nallikarin kaavan toteutumisesta on koitumassa myös liikaa melua.

Pilkkominen erillisiksi asemakaavoiksi on virhe. Hietasaaren maankäyttöä voi kehittää, mutta sen pitää tapahtua alusta lähtien ja aidosti vuorovaikutteisesti ja ilman ennakkosopimuksia yksittäisten, lähinnä kaupallisten toimijoiden kanssa.

Kaavojen kumoamista vaativat yhteisissä valituksissaan luonnonsuojelupiiri, Oulun luonnonsuojeluyhdistys ja Pohjois-Pohjanmaan lintutieteellinen yhdistys, Hietasaaren palstaviljelijät, Hietasaaren-Toppilansaaren asukasyhdistys ja Nallikarin kaavassa vielä Oulu-seura.

Tutustu kaavavalituksiin: www.sll.fi/pohjois-pohjanmaa > kannanotot.

Hietasaaren luontoon ja kulttuuriin sekä saaren nykyiseen elämänmenoon voi syventyä nojatuolissakin. Hietasaari-liikkeen julkaisemat kirjat, Hietasaari - aktiivinen lähiluonto ja Yhteisöllistä elämää Hietasaaressa teokset ovat ladattavissa osoitteessa www.minunhietasaareni.net. Ja oma facebook-sivukin tällä Oulun kaupunginosalla on: www.facebook.com/HietasaariLiike

« tammikuu 2018 »
tammikuu
matiketopelasu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031