Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Karjalan piiri

Pohjois-Karjala
Navigaatio päälle/pois

Suomen luonnonsuojeluliitto ja Niemisen – Venturin Osakaskunta järjestää norppaturvallisen katiskan rakennuspajan Niemisen Urheilutalolla.

Pajassa opitaan norpille turvallisen Saimaa-katiskan rakentaminen. Hommaan kuluu ensikertalaiselta vajaat kaksi tuntia. Osallistujat saavat rakentamansa katiskat maksutta mukaan, eikä pajasta tule kuluja. Rakentaminen ei vaadi erityistaitoja.

Luonnonsuojeluliiton työntekijät tulevat vetämään pajan ja tuovat kaikki tarvikkeet ja työkalut mukanaan. Valmis katiska mahtuu helposti auton takapenkille.

Saimaa -katiska on norppaturvallinen, kaksipesäinen katiskamalli. Sen nielussa oleva turvalanka estää nielun leviämisen yli 15 cm, joten saimaannorpan kuutti ei mahdu tunkeutumaan pyydykseen.

Suomen luonnonsuojeluliitto järjestää katiskapajan osana Yhteinen saimaannorppamme LIFE -hanketta (Our Saimaa Seal LIFE, LIFE19 NAT/FI/000832), joka on saanut rahoitusta Euroopan unionin LIFE-ohjelmasta. Tapahtuman sisältö heijastelee sen tekijöiden näkemyksiä, eikä Euroopan komissio tai CINEA ole vastuussa tapahtuman sisältämien tietojen käytöstä.