Sijainti: Pääsivu / Arkisto / Hatunvaaran hanhiviikot

Hatunvaaran hanhiviikot

Hanhiviikot on arktisten hanhien syysmuuton tarkkailuun painottuvaa luontotapahtumaa. Keski-Karjalan Luonto on järjestänyt tapahtumaa vuosituhannen alusta saakka. Hanhileirin tukikohta on Hatunvaaran mäki Kiteen Korkeakankaassa, aivan rajan tuntumassa.
Milloin 22.09.2012 00:00 loppuu
21.10.2012 00:00
Missä Kitee
Yhteyshenkilön nimi
Yhteyshenkilön puhelinnumero 040 730 2067
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

 

Valkoposki-, sepel- ja tundrahanhet kerääntyvät syksyllä arktisilta pesimäseuduiltaan Vienanmerelle keräämään voimia muuttoon. Koillispuhuri laittaa ne liikkeelle suurina joukkoina. Lyhin reitti Vienanmereltä kohti Suomenlahtea kulkee Laatokan kautta, mutta sopivilla tuulilla parvia ajautuu Suomen puolelle.

Parhaana päivänä vaaralta on laskettu yli kaksisataatuhatta hanhea. Hanhien ohella voi havainnoida esimerkiksi kurkien sekä maa- ja merikotkien muuttoa. Maisemat ovat jo sinänsä käymisen arvoisia: selkeällä säällä näkymiä avautuu länteen, itään ja pohjoiseen kymmenien kilometrien päähän.

Vaaran laelle pystytetään hanhiviikkojen ajaksi puolijoukkueteltta, jossa voi lämmitellä ja yöpyä. Keski-Karjalan Luonto ry järjestää varsinkin koululaisryhmille lintuopastusta, mutta muuten leirissä ei ole jatkuvaa miehitystä. Paikalla on usein harrastajia, ja heiltä voi kysyä linnuista ja niiden muutosta.

Maanomistaja Terho Timosella on mäen laella hyvin varustettu nuotiopaikka, jota hanhileirin vieraat saavat käyttää. Pysäköi auto tarkoitukseen varattuun paikkaan ja noudata leirissä olevia ohjeita.

Lisätietoja: Markku Halonen, markkuhalonen@hotmail.com tai p. 040 730 2067 ja Kari Antikainen, kari.antikainen@telemail.fi tai p. 050 3700024.