Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjanmaan piiri

Pohjanmaa
Navigaatio päälle/pois

Melontatapahtumalla haluamme korostaa Lestijoen merkitystä kalastus-, retkeily- ja melontakohteena sekä tuoda esiin Lestijärven tärkeyttä alueelle. Joen yläjuoksu Lestijärveltä Hirvikoskelle on lähes koskematonta erämaata yli 20 km, jossa rauhallisten suomaisemien ihailun ohella voi testata melontataitojaan kipakoissa koskissa. Tapahtuma on yksi SLL:n vesivuoden tapahtumista.

Melontatapahtuma käynnistyy 11.7.2017 klo 10.00 Niskankorvesta (7km Lestijärveltä Reisjärven suuntaan). Ensimmäinen taukopaikka on Jatkonkoski. Jatkonkoskelta matka jatkuu läpi Jatkonnevan ja saavumme Raivioon, jossa kuuluisa ”pikkurata” on ylittänyt joen, tosin tilalla on nyt metsäautotie. Melontaretken voi päättää Raivioon niin halutessaan, johon on matkaa lähdöstä noin 7 km.

Viimeinen ja vaativin osuus alkaa Raiviosta. Ensin melomme mutkitellen läpi luonnonkauniin Paukanevan. Kanasaaren taukopaikalla voimme levätä ja kerätä rohkeutta edessä olevien koskien laskuun. Kanasaaren jälkeen saavumme Murennuskoskelle, johon voi myös päättää retken. Siellä on mahdollisuus myös telttasaunomiseen.

Melontaretken päätepiste on Hirvikoski, jossa on mahdollisuus ruokailuun ja yöpymiseen. Innokkaimmat voivat vielä jatkaa tästä aina Himangalle saakka (102 km ja 50 koskea).

Matkan kestoon vaikuttaa mm. vedenkorkeus, jolloin matalalla vedellä joudutaan koskissa mahdollisesti jopa hinaamaan kanootteja. Varaa matkaan kuitenkin pitkä päivä jos perillä Hirvikoskella olemmekin vasta iltamyöhään.

Mukaan toivotaan niin ensikertalaisia kuin kokeneempiakin melojia. Oma kanootti ei ole välttämättömyys. Kanoottien vuokraus Reima Virkkalalta puh. 044-5955282. Omat retkieväät, varusteet ja tarvikkeet mukaan. Mahdolliset kalastusluvat voi halutessaan lunastaa puhelimesta 06060561155. Järjestämme melojille paluukuljetuksen lähtöpaikkaan (10 €/hlö), sis vakuutuksen.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 5.7.2017 mennessä: Mikko Viitasalo p. 040-5431647, mikko.viitasalo@kase.fi tai Teemu Tuovinen p. 040-9346320, sähköposti pohjanmaa@sll.fi.

Tervetuloa kokemaan Lestijoen luontohelmi!

Lestijoen melontareitti

Lestijoen melontareitti 2

Lestijärven kunnan majoitukset ja muut palvelut

Suomen luonnon 100 helmeä: Lestijärvi-Lestijoki