Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri

Pirkanmaa
Navigaatio päälle/pois

Tervetuloa Tampinniemen luonnonhoitoretkelle tiistaina 18.6.

Tapaaminen Orivedellä Vinkiäntiellä tiistaina 18.6. klo 10:45. Tarkemman osoitteen ja pysäköintiohjeen saatte ilmoittautuessanne. Retkeläisille tarjotaan maukkaat eväät. Termarikahvit retkeläiset keittävät itse kotona. Kimppakyyti Kangasalta. Taksi Orivedeltä mahdollinen, mikäli riittävästi lähtijöitä retkelle löytyy.

Tiedustelut, ilmoittautumiset ja mahdolliset allergiatiedot pyydämme osoitteeseen sari.hamalainen@sll.fi tiistaihin 11.6. mennessä. 

Luonnonhoitoretkelle kannattaa ottaa mukaan oma pistolapio tai sirppi, mikäli sellainen sattuu löytymään. Tarjoamme osallistujille työkäsineet, muutamia työvälineitä ja jätesäkkejä kasvijätteen pussittamiseen.  Olennaisena osana retkeen kuuluu myös samanhenkinen seura ja luontotiedon vaihtaminen. Retki tarjoaakin myös erinomaisen tilaisuuden vaihtaa kokemuksia paikallistoimijoiden välillä.

Lisätietoa Tampinniemestä ja alueen luonnonhoidosta:

Tampinniemen hieno luontoalue on Pirkanmaan piirin perintönä saama tila Orivedellä. Pieni juttupätkä kohteesta löytyy blogista vuodelta 2017: https://sllpirkanmaa.wordpress.com/2018/01/16/luonnonsuojelutekoja-pirkanmaalla-vuonna-2017/ (Kappale 2).

Tampinniemen luonnonhoitoretkellä poistamme luonnosta haitallista komealupiinia. Olemme myös pohtineet huonokuntoisten rakennusten jatkokäyttöä. Yksi varteenotettava vaihtoehto on jättää käsittelemättömät hirsiosat lahoamaan, sillä lahopuu tarjoaa elintilaa monille hyönteisille, ja sitä kautta rikastaa koko elinkirjoa. Tässä olisikin kiinnostavaa materiaalia myös hyönteistutkijoiden käyttöön 😊

Komealupiinin torjunnasta löydätte lisätietoa täältä: https://issuu.com/martat-lehti/docs/martat_42020_issuu/s/10877299

Jos ette pääse mukaan luonnonhoitoretkelle tällä kertaa, ei hätää, piiri ja paikallisyhdistykset järjestävät luonnonhoitoretkiä eri puolilla Pirkanmaata myös myöhemmin kesällä. Lisätietoa: https://www.sll.fi/pirkanmaa/tapahtumat ja https://www.facebook.com/sllpirkanmaa