Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri

Pirkanmaa
Navigaatio päälle/pois

Tunnetko jo tikankäävän, koralliorakkaan tai hytyrypykän? Pirkanmaan piiri järjestää kääpäretken, eli paikallisyhdistystapaamisen lauantaina 30.10.2021 Riuttaskorven retkeilyalueella. Kohteelle järjestetään bussikuljetus Tampereelta, lähtö klo 9:00 Keskustorilta vanhan kirkon edestä (paluu n. klo 16).  Tulethan paikalle jo klo 8:45. Kyytiin voi nousta myös matkalta, lisätiedot: pirkanmaa@sll.fi. Bussissa maskisuositus, otathan oman maskin. Kohteelle voi saapua myös suoraan klo 10:15, Lepovuoren tapaamispaikka

Retkellä tutustumme piirin Ympäristöministeriölle jättämään kansallispuistojen laajennusesitykseen ja esityksen ydinalueeseen Riuttaskorpeen, joka on nykyisellään valtion retkeilyaluetta. Retken ajankohta on otollinen kääpien tutkimiseen, johon syvennymme luontokartoittaja Kaija Helteen ja biologi Anne Hirvosen johdatuksella. 

Retki alkaa Lepovuorelta, jossa on jonkun verran lahopuuta ja iäkästä metsää. Lepovuorelta patikoimme komean Suutarilankosken kautta Haukijärven Saunamajan keittokatokselle, jossa nautitaan retkieväät. Matkaa Lepovuorelta Saunamajalle tulee noin 3 kilometriä, mikäli malttaa kulkea vain polkua pitkin.

Anne Hirvonen demonstroi kiinnostuneille myös lajitietokanta Laji.fi -toimintaa ja käyttöä. Käyttö on hyödyllistä ottaa haltuun, sillä tietokannan kautta kirjatut havainnot ovat myös viranomaisten saatavilla. Halutessasi voit luoda itsellesi valmiiksi tunnukset laji.fi -tietokantaan ja ladata älypuhelimellesi Mobiilivihko -sovelluksen. Tallennamme kiinnostavat lajihavainnot.

Retkelle kannattaa varata maastoon sopivat kamppeet ja jalkineet, oma juomapullo ja halutessasi pientä lisäevästä.

Retkelle osallistujille varataan Haukijärven keittokatokselle retkieväät. Tule tutustumaan kääpiin ja muihin luonnonsuojelijoihin! 

Jotta osaamme varata kaikille riittävästi evästä, ilmoittaudu to 21.10.2021 mennessä osoitteessa pirkanmaa@sll.fi. Ilmoitathan samalla mahdollisista ruokarajoitteistasi. Kerro samalla, tuletko bussikyydillä. Bussiin mahtuu 43 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lämpimästi tervetuloa syksyiseen Riuttaskorpeen!