Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri

Pirkanmaa
Navigaatio päälle/pois
Luonnonvaraiset eläimet kokevat elämässään paljon haasteita ja uhkia. Ilmastonmuutos ja elinympäristöjä pirstova maankäyttö lisäävät haasteita. Sääolosuhteet muuttuvat, talviturkeista tulee huomioliivejä, emoja kuolee liikenteessä, ihmisten asutukset laajenevat ja luonnontilaiset metsät pirstoutuvat. Luonnossa loukkaantuneet eläimet tulevat pian osaksi ravintoverkkoa, mutta rakennetussa ympäristössä petoja ei ole samalla tavalla. Lisäksi rakennetussa ympäristössä luonnonvaraisen eläimen pulaan joutumisen syy on yleensä suoraan tai välillisesti ihmisen aiheuttama. Siksi ihmisellä on myös velvollisuus auttaa pulaan joutuneita luonnonvaraisia eläimiä.
Nälkiintyneenä löydetty tuulihaukka pääsi takaisin vapauteen muutaman päivän tankkauksen jälkeen.

Luonnonvaraisten eläinten hoitaminen on hyvin vähäistä koko Suomessa, vaikka eläinsuojelulaki edellyttää sairaiden ja loukkaantuneiden eläinten hoitamista. Koko Suomessa on vain kourallinen virallisia luonnonvaraisten eläinten hoitoloita. Tämän lisäksi alalla toimii vapaaehtoisia, yksityisiä henkilöitä sekä hoitoloita, jotka ovat erikoistuneet lajikohtaisesti. Suurin osa hoitajista rahoittaa työtään toisella työllä tai pienillä avustuksilla. Hoitajien työhön kuuluu käytännössä sairaiden ja loukkaantuneiden eläinten hoito kotonaan sekä ihmisten neuvonta luonnonvaraisiin eläimiin liittyvissä asioissa. Pirkanmaan piiri tukee vakiintunutta hoitotoimintaa lahjoitusvaroin.

Lahjoittamalla olet auttamassa luonnonvaraisia eläimiä!

Lahjoitustilimme: FI11 4108 0010 3856 83
BIC: ITELFIHH
Viitenumero: 9205 (HUOM! Jos viitenumero ei toimi, jätä viitekenttä tyhjäksi ja kirjoita viestikenttään ”luonnonvaraiset eläimet”.)

Kaupunki antaa, mutta myös ottaa

Kaupungeissa elää tai vierailee nykyään lajeja, joita emme ole tottuneet näkemään kaupunkiympäristössä. Syitä löytyy monia: eläimet ovat sopeutuvaisia, aikaisemmat elinympäristöt ovat kadonneet tai heikentyneet ja ruokaa on tarjolla helpommin ihmisasutusten läheisyydestä. Kyse ei ole kesyyntymisestä, vaan elinolosuhteiden muutoksista. Mutta siinä sivussa törmätään uudenlaisiin haasteisiin ja vaaroihin.

Luonnoneläin pulassa, mitä teen?

Entä mitä tehdä, jos itse kohtaa hätää kärsivän luonnonvaraisen eläimen? Vinkkejä ja ohjeita löydät kootusti tästä linkistä.

Auta ja auta auttamaan, kiitos!

Lahjoitustilimme: FI11 4108 0010 3856 83
BIC: ITELFIHH
Viitenumero: 9205

Lahjoitusvarat käytetään luonnonvaraisten eläinten hyväksi tehtävään työhön.

Rahankeräyslupa on voimassa Pirkanmaan alueella ja sen lupanumero on RA/2019/1076. Löydät rahankeräysluvan kokonaisuudessaan täältä.

Lahjoita Pirkanmaan luonnolle

Oma lähiluonto on meistä useimmalle se tärkein luontokohde. Kohde, johon liittyvistä muistoista ja tuoksuista haluaa pitää kiinni. Kohde,…

Lue lisää

Minkälaisen jäljen sinä jätät?

Ainutlaatuinen luontomme kaipaa puolustajia tulevaisuudessakin. Tekemällä testamentin Suomen Luonnonsuojeluliiton Pirkanmaan piirille autat…

Lue lisää

Rahankeräyslupa