Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Pohjanmaan piiri Oulun yhdistys

Oulu
Navigaatio päälle/pois

Syystervehdys SLL Oulun jäsenet

Olemme talven kynnyksellä. Lehtipuiden varistettua lehtensä ovat näkymät avartuneet, on hyvä aika katsoa laajasti. Räntäsateessa voi tosin näkyvyys olla oman lapasen kärjessä, kauneutta siinäkin:

– Jään räntäsateeseen.
Harmaan märkä paino,
näkymää lapasen kantama.
Äkkiä punatulkun vihellys!
Pieni ääni, kuin vahingossa.
Ymmärrän:
en ole täällä yksin. –

Kasvien uusi kasvu on jo valmiina odottamassa silmuissa, maavarsissa, mukuloissa, sipuleissa, siemenissä. Kullakin  Suomen eliölajilla on keinonsa selviytyä talven vaativasta ajasta. Mahdollisuuksien mukaan meidän ihmistenkin kannattaa ulkoilla luonnossa myös ns. huonolla säällä. Luonto hoitaa mieltä aina.

KESÄN KUULUMISIA

SLL Oulun kesässä saatiin nauttia antoisista kohtaamisista luonnon ja luonnonystävien kesken mm. Sanginjoella Loppulan tapahtumissa ja talkoovoimin ylläpidetyssä luontokahvilassa. Suomen luonnon päivänä ohjelmaa oli metsämeditaatiosta pelimanniyhtye Rällän tarttuvaan musisointiin. Iso joukko oululaisia löysi Loppulan leppoisan tunnelman.

Ensimmäistä kertaa yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa järjestettyihin vieraskasvien torjuntatalkoisiin saatiin myös ahkeria talkoolaisia. Heinäkuussa oli kaikkiaan kahdeksat talkoot eri puolilla kaupunkia. Jättipalsami ja kurtturuusu sekä roskat saivat kyytiä ja tilaa tuli Suomen luonnon alkuperäisille lajeille. Näille nyt hoidetuille alueille olisi tärkeää saada jatkohuoltoa myös tulevina kesinä.

TULEVAA TOIMINTAA

Isommat yhteiset retket ovat olleet koronarajoitusten vuoksi tauolla. Toivottavasti pandemia pysyy hallinnassa ja ensi vuonna voimme järjestää mm. perinteeksi muotoutuneita linturetkiä. Jo nyt kannattaa seurata retkikerhon ilmoituksia mahdollisista pienimuotoisista retkitapahtumista.

METSÄSEMINAARI kuntametsistä 24.11. klo 18 Aleksinkulman juhlasalissa.

Suomen metsien tila on huolestuttava. Luonnonmetsistä on jäljellä vain rippeet, uhanalaisia metsälajeja on satoja. Yhdistyksemme järjestää seminaarisarjan, jossa käsitellään metsien tilaa ja keinoja elonkirjon ylläpitoon. Ensimmäinen osa koskee kuntametsiä. Oulun kaupunki tekee parhaillaan metsilleen uutta hoito- ja käyttösuunnitelmaa (HKS), joten aihe on ajankohtainen. Seminaarisarja jatkuu kevään 2022 aikana. Seminaareissa kuullaan asiantuntijoiden, metsänomistajien ja metsäalan tai muuten metsiä hyödyntävien toimijoiden puheenvuoroja, sekä käydään keskustelua metsien arvoista ja käyttötavoista, toiminnan sovittamisesta luontoarvoihin.

SYYSKOKOUS

Pidämme yhdistyksen syyskokouksen torstaina 11.11.2021 Välivainiolla Kestävän kehityksen Omakuppi-lounaskahvilassa alkaen klo 18.00. Saamme kokoukseen vieraaksi asemakaavapäällikkö Kari Nykäsen, joka esittelee Oulun kaavoitusta. Tämän jälkeen on mahdollisuus keskusteluun ja kysymyksiin kaavoitukseen liittyen. Varsinainen syyskokous pidetään kaavoitustilaisuuden jälkeen alkaen noin klo 19.30. SLL Oulun tärkeä tehtävä on seurata, että luonto huomioidaan kaavoituksissa.
Tervetuloa mukaan syyskokoukseen sekä kuulemaan ja keskustelemaan kaava-asioista!

JÄSENKYSELY

SLL Oulu on iso järjestö: meitä on jo 800! Kokoamme nyt jäseniemme ajatuksia luontoon ja yhdistyksen toimintaan liittyen. Kartoitamme toiveita, ideoita ja tekijöitä, joiden avulla voimme kehittää toimintaa ja viestintää yhä paremmin vastaamaan luonnon ja jäsenistömme tarpeita.

Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan kaksi 50€ lahjakorttia Suomen luonnonsuojeluliiton Luontokauppaan. Vastausaikaa on 14.11. saakka. Kiitos, kun vastaat! Kyselyyn pääset tästä LINKISTÄ

Syysterveisin SLL Oulu

Seuraa meitä:
https://www.facebook.com/slloulu
https://twitter.com/slloulu
https://www.facebook.com/retkikerho/