Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Pohjanmaan piiri Oulun yhdistys

Oulu
Navigaatio päälle/pois

Vieraskasvitalkoot

Yhteisissä talkoissa poistamme vieraskasveja Oulun kaupungin alueelta. Torjunnat kohdistuvat jättipalsamiin, jota kasvaa neljällä talkooalueella sekä kurtturuusuun. Talkoot ovat kaikille avoimia ja sinne voi tulla kuka vain. Talkoisiin tullaksesi et tarvitse erityisosaamista, sillä alussa annetaan ohjeistusta.

Ilmottautuminen: Ilmoittaudu talkoisiin etukäteen sähköpostitse osoitteeseen oulu@sll.fi. Viestissä tulee ilmoittaa osallistujien määrä ja mahdolliset allergiat, jotta osaamme varata riittävästi talkooevästä.

Varusteet: Varusteiksi tarvitset kumisaappaat, pitkälahkeiset housut sekä takin ja hanskat. Hyttysiltä kannattaa suojautua esimerkiksi hyttyshupulla. Talkoiden aikana tapahtuvien tapaturmien varalle on talkoolaisille voimassa talkoovakuutus.

Yhteisten talkoiden lisäksi ympäri Oulun kaupunkia on soolotalkookohteita, joissa jokainen voi käydä kitkemässä haitallisia vieraskasveja silloin kun itselle parhaiten sopii. Soolotalkookohteet on merkitty kylteillä. Torjunnan kohteena on jättipalsami.

Talkookohteet sijaitsevat Koskelassa, Rajakylässä, Laanilassa, Iinatissa, Kaijonrannassa ja Kuivasjärvellä. Karttalinkit kohteisiin ja talkoo-ohjeita löytyy Oulun kaupungin sivuilta osoitteesta https://www.ouka.fi/oulu/ymparisto-ja-luonto/yllapito. Lisätietoja soolotalkoilusta löytyy osoitteesta https://vieraslajit.fi/info/i-4507.

Lisätietoja vieraskasvitorjunnasta saa soittamalla numeroon 040 5934670 / Henna Pätsi tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen oulu@sll.fi

Tervetuloa mukaan talkoisiin!