Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Pohjanmaan piiri Oulun yhdistys

Oulu
Navigaatio päälle/pois

Tervetuloa talkoilemaan Meriniemeen torstaina 29.7. klo 15 alkaen!

Talkoissa torjutaan merenrantaan levinnyttä, haitalliseksi vieraskasviksi luokiteltua kurtturuusua. Tarjoamme työvälineet, evästä ja juotavaa. Mukaan tarvitset vain reipasta talkoohenkeä sekä säänmukaisen asun, joka myös suojaa kurtturuusun piikikkäiltä oksilta.

Kurtturuusua torjutaan, koska levitessään se syrjäyttää alkuperäisen luonnon ja muodostaa virkistyskäyttöä estävän läpitunkemattoman tiheikön. Kurtturuusu valtaa alaa merenrannoilla, saaristossa ja teiden varsilla. Se on monivuotinen, jopa puolitoistametriseksi kasvava pensas, ja se leviää tehokkaasti juurivesojen ja siementen avulla.

aTorjuttava kurtturuusuesiintymä sijaitsee Meriniemen luonnonsuojelualueen reunalla, lähin osoite on Vehkaperäntie 97. Autot kannattaa kuitenkin jättää kauemmaksi, koska rannan kohdalla ei ole paljoa tilaa. Kun tietä jatkaa kohti Meriniemen uimarantaa, vastaan tulee pari leveämpää kohtaa, joihin autoja voi jättää. Suosittelemme saapumaan kimppakyydeillä.

Ilmoittaudu talkoisiin etukäteen sähköpostitse. Ilmoita viestissä osallistujien määrä ja mahdolliset allergiat, jotta osaamme varata sopivasti talkooevästä.

Talkoot järjestää Oulun kaupunki ja Suomen luonnonsuojeluliiton Oulun yhdistys.