Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Pohjanmaan piiri Oulun yhdistys

Oulu
Navigaatio päälle/pois

Maailman toiseksi parasta keksintöä ja ihmisen parasta liikkumisvälinettä täytyy huoltaa ja hoivata, jotta sen selässä voisi nautinnollisesti polkien siirtyä paikasta toiseen. Retkikerhon polkupyöräpajassa opimme huoltamaan ja korjaamaan polkupyörän ja teemme pyörätarvikkeiden edullisia yhteisostoja. Monta kymmentä retkikerholaista on jo saanut pyöränhuoltolisenssin, joka oikeuttaa huoltamaan omaa pyörää tyytyväisyystakuulla ilmaiseksi.

Retkikerhon pyöräpajassa Tuirassa huollat ja kunnostat pyöräsi oikeilla välineillä ja asiantuntijan neuvoilla. Verstaalta löytyy myös pyörääsi mahdollisesti tarvittavia laadukkaita perustarvikkeita/osia edulliseen retkikerhon hintaan. Jos et ehdi tai, jos pyörän korjaaminen on sinulle liian vaikeaa, pyöräpajan ohjaajat korjaavat pyörän puolestasi.

Huoltoillassa käymme läpi polkupyörän perushuoltoa: puhdistusta ja rasvausta, renkaiden paikkausta ja vaihtoja, vaihteiden ja jarrujen säätöjä, vanteiden pienten heittojen oikomista, katkenneiden pinnojen vaihtoja sekä kilinöiden ja kolinoiden poistoa. Hiukan suuremmatkin remontit, esim. pyörien napa-, keskiö- ja ohjainlaakereiden puhdistus, rasvaus ja välysten säädöt mahdollisuuksien rajoissa(aika) hoituvat. Napavaihteiden huollosta sovitaan erikseen.
Pyöräpajalla puet päällesi pajan suojaesiliinan, vaatteiden likaantumisen välttämiseksi.

Pyöräpajaillat keväällä huhti-toukokuussa ja syksyllä loka-marraskuussa. Muina aikoina sopimuksen mukaan.

Kun ajokkisi kaipaa huoltoa ja hoitoa ja sinä itse mukavaa seuraa, ota yhteyttä,  Hannu Karvonen, hannu.karvonen@gmx.com 045 131 2511. Tapaamisista tiedotetaan Retkikerhon sähköpostilistalla ja retkikerhon facebookissa.

Retkikerhon profiilikuva

Retkikerho

Suomen luonnonsuojeluliiton Oulun yhdistyksellä on aktiivinen retkikerho, jolla on lähes viikottaista toimintaa.

Lue lisää

Retkikerhon liittymislomake

Tällä lomakkeella voit liittyä retkikerhon jäseneksi ja samalla retkikerhon sähköpostilistalle.

Lue lisää
Linnunpönttö

Retkikerhon puutyöpiiri

Retkikerhon puutyöpiirssä nikkaroidaan lintulautoja, linnunpönttöjä, tarve-esineitä, omatekoisia lahjoja ja lähes mitä vain huonekaluja…

Lue lisää

Palautetta retkikerholle

Anna palautetetta tai terveisiä retkikerholle:

Lue lisää