Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Nurmijärven yhdistys

Nurmijärvi
Navigaatio päälle/pois

Tietokirjailija ja luontokuvaaja Harri Ahonen kertoo Pohjois-Norjan rannikkoreiteistä Klaukkalan kirjaston alakerran Tello-salissa tiistaina 20.10.2020 alkaen klo18.00. Esitys kertoo Pohjois-Norjan rannikon, vuonojen ja saariston kauneimmista retkikohteista, kuten Tromssan kaupungin lähitunturit, upeat Vesterålenin ja Lofoottien saaristot sekä tarunhohtoinen Nordlandin rannikko.

HUOM!  Koronatilanteen vuoksi tarvitset tilaisuuteen osallistumista varten maksuttoman pääsylipun, joita jaetaan Klaukkalan kirjastossa 6.10. alkaen. Tarkista osallistumiseen liittyvät menettelyt  Nurmijärven kirjastojen verkkosivulta.  https://www.nurmijarvi.fi/tapahtuma/nojatuolimatka-pohjois-norjan-rannikolle/

Luennolla syvennytään rannikon ja saariston retkeily- ja suojelualueisiin, esimerkiksi Sjunkhattenin kansallispuistoon, joka on omistettu lapsille ja nuorille. Pääosassa on lisäksi eläimistö, kuten lunnit, hylkeet ja valaat sekä myös paikallinen retkeilykulttuuri. Pohjois-Norjan rannikolla kulkiessa ei voi välttyä kohtaamasta tarinoita ja saagoja menneiltä ajoilta. Harri Ahonen kertookin luennolla asiatiedon ohessa tarinoita kohtaamisistaan matkoilla sekä lyhennelmän eräästä saagasta.

Tapahtuman järjestävät Klaukkalan kirjasto ja Nurmijärven Liikuntapalvelut.  Luentotilaisuus kestää noin tunnin.Luentotilaisuus kestää noin tunnin.

Lämpimästi tervetuloa!
Nusfjord (kuva: Harri Ahonen)