Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Nurmijärven yhdistys

Nurmijärvi
Navigaatio päälle/pois

Seitsemän veljeksen reitillä – hanke

Reitin kohdepisteet alkavat Nurmijärven osalta olla nyt kasassa. Elokuussa on tapaaminen, jossa tarkistetaan pisteet ja niihin liittyvät mobiilisovelluksen teksti- ja kuva-aineistot.

Seitsemän veljeksen reitti on kunnianosoitus kansalliskirjailija Aleksis Kivelle. Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten vetämässä hankkessa ”Seitsemän veljeksen reitillä” tehdään reitille mobiiliopastus Hyvinkään, Nurmijärven ja Tuusulan alueille. Kts. reitin yleiskartta

Reitille tuotetaan sisältöä tarinoista ja alueen maisema- ja kulttuuriarvoista sekä monimuotoisesta luonnosta yhteistyössä alueen kuntien ja yhdistysten kanssa. Hankkeen rahoittaa Eteläisen maaseudun osaajat EMO ry. Toteutus tapahtuu työpajatoiminnan kautta, jolloin alueen yhdistyksillä, asukkailla ja reitistä kiinnostuneilla on mahdollisuus osallistua reitin sisällön toteutukseen. Hankeaika on 1.5.2018-31.12.2019. Hankkeen verkkosivu on osoitteessa https://www.maajakotitalousnaiset.fi/hankkeet/seitseman-veljeksen-reitilla-10700. Reitin avajaiset pidetään 12.10. 2019. Aleksis Kiven päivää on juuri juhlittu 10.10. Juhlistamme samalla Kiveä.

Nurmijärvelle suunniteltujen kohdepisteiden sijainnit näkyvät alla olevilla kartoilla. Reitin Nurmijärven osuus pohjoisesta etelään:

Maastokierrokset Seitsemän veljeksen reitllä

Kuvia reitin varrelta:

Keskiviikko 12.6.2019
Rajamäeltä Nummen hautausmaalle

Keskiviikko 5.6.2019
Myllykoskelta Tuusulan rajalle

Maanantai 13.5.2019
Myllykoskelta Nummen hautausmaalle

Tiistai 23.4.2019
Rajamäeltä pohjoiseen