Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri Nokian yhdistys

Nokia
Navigaatio päälle/pois

Miten ilmastonmuutos vaikuttaa fyysiseen ja psyykkiseen terveyteen? Kuinka voin hidastaa ilmastonmuutosta vaatevalinnoillani? Näihin ja muihin kiinnostaviin ilmastokysymyksiin vastataan 14.4.2021 sekä 17.5.2021 järjestettävällä kaikille avoimella Siuron Iloisella ilmastopäivällä.

Nokian Siurossa kolmatta kertaa järjestettävä Iloinen ilmastopäivä -tapahtuma yhdistävää jälleen kiinnostavasti akateemisen tutkimuksen ilmastonmuutoksesta, taiteen, luontoretkeilyn ja ympäristöteot. Ilmastopäivän tapahtumista pääsee nauttimaan etäluennoilla 14. huhtikuuta ja 17. toukokuuta sekä koronatilanteen salliessa lempeässä päätapahtumassa Siuron keskustassa 20. kesäkuuta 2021.

Ilmastopäivä starttaa 14. huhtikuuta klo 18 Turun yliopiston professori Paula Salon etäluennolla Suomen akatemian rahoittamasta Ilmastotuuppaus-tutkimushankkeesta. Hankkeessa kehitellään yhteisöille toimintamalleja, joiden tarkoituksena on vähentää liikenteen kasvihuonepäästöjä ja parantaa hiilinielujen käyttöä metsänhoidossa.

Itä-Suomen yliopiston professori Marianna Virtanen puolestaan esittelee etäluennolla Psyykkinen ja fyysinen terveys sekä yhteiskunnalliset haasteet ilmastonmuutokseen sopeutumisessa – tutkimushankkeen. Sen tavoitteena on muun muassa tutkia ilmaston vaikutusta fyysiseen ja psyykkiseen terveyteen, sairauspoissaoloihin ja kuolleisuuteen sekä ennakoida ihmisten terveydentilan muutoksia ilmastonmuutoksen ja siihen sopeutumisen skenaarioissa.

Paula Salon ja Marianna Virtasen etäluennoille pääsee osallistumaan suorana 14.4.2021 klo 18-20 Teams-linkistä: http://www.tinyurl.com/afz2bt9m kautta sekä myöhemmin tallenteena YouTube-palvelusta.

Toukokuun 17. päivä etäluennointivuorossa on johtava asiantuntija Satumaija Mäki Suomen Tekstiili ja Muoti Ry:stä. Hän avaa muoti- ja vaateteollisuuden  vaikutuksen ilmastoon sekä uudet innovaatiot tekstiilimateriaalien kehityksessä ja kiertotaloudessa.

Satumaija Mäen etäluennolle pääsee osallistumaan 17.5.2021 klo 18-20 suorana Teams-linkistä http://www.tinyurl.com/afz2bt9m sekä myöhemmin YouTubesta.

Siuron Iloisen ilmastopäivän lempeä päätapahtuma järjestetään koronatilanteen salliessa 20. kesäkuuta klo 10-22 Siuron koululla, Koski-teatterilla, Ossi Somman veistospuistolla ja Koski-Baarissa.

Siuron koululta starttaa tuolloin opastettu luontoretki läheisellä rautakautiselle asuinpaikalle, Kiimelänkalliolle. Sieltä palataan Siuronkoskelle, jossa tarjolla on lähiruokalounas ja Oras Tynkkysen puhe ”Resurssiviisas yhteiskunta”. Päätapahtumassa voi osallistua myös muusikko ja taiteilija Maria Mattilan maalauspajaan sekä tekstiilityönopettajien Tarja Saarelaisen ja Johanna Väkeväisen tekstiilitaidepajoihin, joissa voi pidentää vaatteiden käyttöikää serigrafian ja huovutustaiteen keinoin. Ilmastopäivät päättyvät Siuron Koski-Baariin, jossa kuullaan J.K. Ihalaisen runoutta sekä jouhikkotaituri Pekko Käpin konsertti.

Siuron Iloisen ilmastopäivän järjestää Siuron Iloinen Ilmastopäivätyöryhmä nyt kolmannen kerran. Tapahtumaa tukee myös Nokian kaupunki.

Ilmastopäivän Teams-sovelluksen linkki: http://www.tinyurl.com/afz2bt9m

Ilmastopäivän Facebook-ryhmä: https://www.facebook.com/IloinenIlmastopaiva

Lisätietoja tapahtumasta saa:

Siuron Iloisen Ilmastopäivän työryhmän jäseniltä Pekka Virtaselta, 040 525 7997, pekka.juhani.virtanen@gmail.com ja Markus Määttäseltä, 050 438 0914, markus.maattanen@gmail.com