Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Nilsiän yhdistys

Nilsiä
Navigaatio päälle/pois

On ollut poikkeuksellisen lämmin toukokuun loppu pitkän ja kylmän talven jälkeen. Helteet ovat olleet varmasti kaikkien mieleen, mutta tässä vaiheessa usean kuuman ja sateettoman päivän jälkeen vesi olisi hyvin tarpeellista.

Lämpö lisää kasvua ja sen huomaa myös vieraslajien, jättipalsamin ja lupiinin kohdalla. Eilen havaitsin jo lupiinin valmistautuvan kukintaan ja jättipalsamin vallanneen tutuilla esiintymisalueillaan uusia kasvupaikkoja.

Nilsiän luonnonsuojeluyhdistys on tehnyt näiden kahden vieraslajien hävittämistä jo useana kesänä ja jatkaa talkoita myös tänä kesänä. Lisäksi olemme palkanneet kaksi nilsiäläistä nuorta kesätöihin pariksi viikoksi vieraslajien parissa. Olemme saaneet OP:lta  palkkatukea toisen nuoren palkkaan. Toisen palkkaamme yhdistyksen omista varoista.

Tulemme kesän aikana pitämään useita talkoita, joista teemme jokaisesta ilmoituksen sekä kotisivuillemme ( sll.fi/nilsia ) että facebookiin. Näin toiminnasta kiinnostuneet voivat tulla mukaan vieraslajeja kitkemään.

Aloitamme ensi maanantaina 3.6 klo 16.00 Haapaniemessä. Kokoontuminen Pappilanjoen yli menevän sillan läheisyyteen Kalevantien varteen. Mukana tapahtumassa on myös kesätyöntekijämme. Juotavaa on hyvä ottaa mukaan, samoin suojakäsineet. Jos ei ole satanut, pärjää ilman kumisaappaita.

 

Tilaisuuteen tulee mukaan myös Pitäjäläisen toimittaja Piia Kaipainen tekemään juttua vieraslajien hävittämisen merkityksestä. Samalla yhdistyksemme voi kertoa nuorten kesäduunihankkeesta ja mahdollisuudesta avunantoon vieraslajien kitkemisessä.

TERVETULOA!