Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Nilsiän yhdistys

Nilsiä
Navigaatio päälle/pois
Kuva Häyrylänrannasta Konneveden kansallispuistosta

NLY piti johtokunnan kokouksen 25.5. Kokouksessa pohdimme pitkään, millaisen retken ja mihin kohteeseen järjestäisimme loppukesällä. Pidemmälle suuntautuvasta retkestä on ollut puhetta jo parina vuotena, mutta aina se on vain jäänyt tekemättä. Nyt kokouksessamme esiin nousi ajatus, että retken pitää olla sellainen, että siihen voi kuka tahansa jäsenistöstämme osallistua, että ei olisi mitään liikuntarajoitetta ja että se samalla olisi tavallisuudesta poikkeava mielenkiintoa herättävä retkikohde.

 

Johtokunta päätyi lopulta seuraavaan ratkaisuun:

 

 1. Retki tehdään la 7.8 ja kohteena on Etelä-Konneveden kansallispuisto.
 2. Kuljetus tapahtuu kimppakyydeillä. (Ajo Kuopion ja Suonenjoen kautta, ajoaika 2 tuntia). Lähtö Nilsiän torilta klo 11.
 3. Kansallispuistossa liikutaan sisävesilaiva M/S Linnealla. Laiva risteilee Etelä-Konneveden järvellä, lähtö Konneveden keskustan Häyrylänrannasta.
 4. Risteily luontopolulla patikoimisineen  kestää 5,5 tuntia alkaen klo 14.
 5. Risteilyn aikana ruokailu laivalla.
 6. Rantautuminen Majaniemeen, josta lähdemme Loukkuvuoden patikointilenkille (4km). Huonompikuntoisille myös Vuori-Kalajan esteetön reitti, 300 m.
 7. Paluu joskus klo 20 lähtöpaikkaan Häyrylänrantaan, jonka jälkeen paluu Nilsiään.
 8. Retken hinta osallistujille:
 9. Tiilikan niitto- ja haravointitalkoolaisille (talkoot edellisenä viikonloppuna) ilmainen eli matkat, laivakyydin ja ruokailun maksaa yhdistys.
 10. Yhdistyksen jäsenille yhdistys maksaa laivalipun (20 e),  mutta ruokailun (21 e) ja matkakulut Konnevedelle jokainen maksaa itse.
 11. Ulkopuoliset ei-jäsenet maksavat ruokailun (21 e) ja matkakulujen (kimppakyyti) lisäksi myös laivalipun (20 e), mutta jos liittyvät yhdistykseen jäseneksi (jäsenmaksu 38 e), yhdistys maksaa heille laivalipun ja ruokailun laivalla.

 

Retki luonnollisesti toteutuu vain, jos osallistujia on riittävästi. Nyt toivotaan, että mahdollisimman moni yhdistyksemme jäsen lähtisi mukaan kesäretkelle luonnonkauniiseen Etelä-Konneveden kansallispuistoon. (kts. https://www.luontoon.fi/etela-konnevesi/ ) Myös yhdistyksen ulkopuoliset voivat lähteä retkelle mukaan edellä kerrotuin ehdoin ja siksi mukaan voi vallan mainiosti kutsua hyvän ystävänsä tai sukulaisensa. Näin varmistamme retken toteutumisen.

M/S Linnea sisävesilaiva on 70-paikkainen, joten tilaa kyllä riittää. Laivalla on ulkokansi hienolle kesäkelille, mutta huomallakin kelillä pärjäämme, sillä laivassa on myös kolme erillistä sisätilaa. Tarkoitus olisi myös ruokailla laivalla mukavissa puitteissa ja tarjoilukin on jo sovittu. Syömme kalaisen laivapöydän salaatteineen ja kahvit kahvileivän kera päälle. (kts.  https://eklines.fi )

 

Laivayrityksen kanssa on sovittu, että vahvistamme varauksen heinäkuun loppupuolella.

 

Nyt olisi hieno tilaisuus lähteä poikkeavalle luontoretkelle iloiseen seuraan luonnonsuojeluhengessä vaikuttavaan ympäristöön. Kutsumme sinut mukaan! Suo itsellesi muistorikas päivä.

 

Retkelle pitää ilmoittautua  to 29.7 mennessä (sitova ilmoittautuminen). Laivaristeily toteutuu vain, jos ilmoittautuneita on vähintään 20. 

 

Tiedustelut ja ilmoittautuminen

Mauri Tiainen

yhdistyksen sihteeri

 

p.     0504645458

 

sp.   mauri64.tiainen@gmail.com