Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Nilsiän yhdistys

Nilsiä
Navigaatio päälle/pois

Tiilikkajärven kansallispuiston vuosia vireillä ollut laajeneminen on vihdoin toteutumassa. Kesäkuun 1. päivänä eli muutaman päivän päästä kansallispuiston pinta-ala yli  kaksinkertaistuu. Nykyinen pinta-ala 3450 ha kasvaa 3770 hehtaarilla. Tämän ilonaiheen merkeissä Nilsiän luonn0nsuojeluyhdistys järjestää retken laajenevaan kansallispuistoon 27-28.5.

Lähtö tapahtuu Nilsiän torilta la 27.5 klo 9. Menemme Rautavaaran Metsäkartanolle kimppakyydein, joten retkelle pitää ennakkoilmoittautua. Sihteeri ottaa ilmoittautumisia vastaan perjantaihin 26.5 saakka. Paluu tapahtuu su 28.5 ja arvioitu paluuaika Nilsiässä on klo 16.

Kustannusten minimoimiseksi menemme kimppakyydein. Autonsa käyttöön antavat saavat km-korvauksen henkilölukumäärällä korotettuna.

Lähdemme rinkkojen tai reppujen kanssa vaeltamaan joko Rautavaaran Metsäkartanon pihalta tai ajamme vielä jonkin matkaa Pumpulikirkolle päin, jolloin vaellusosuus lyhenee. Joka tapauksessa reitti kulkee Pumpulikirkon kautta ja jatkuu  Pankalammelle, jossa on laavu ja jossa yövymme. Jos meitä on alle kymmenen, mahdumme nukkumaan laavuun, mutta voit myös ottaa oman teltan tai riippumaton mukaan ja nukkua siinä.

Seuraavana päivänä jatkamme ilman rinkkaa päiväeväin Löytynsuolle ja Löytynlammelle, jossa nautimme eväät. Tämä alue on tulevan laajennuksen ydintä ja luonnonkauneudessaan kokemisen arvoinen. Myöhemmin tämän alueen poikki tultaneen rakentamaan virallinen vaellusreitti, mutta vasta kansallispuiston uusi käyttö- ja hoitosuunnitelma tarkemmin määrää, mitä ja mihin rakennetaan kulkua helpottavia fasiliteetteja.

Mukaan retkelle tarvitset sään mukaisen retkivarustuksen. Rinkka, makuupussi ja sopivasti evästä pitää olla mukana. Kiikarit lintujen tarkkailuun, vaelluskengät tai kumisaappaat jalkaan. Vaeltamista tulee parille päivälle 15-20 km, mutta sunnuntaina suurimman osan varusteista voi jättää Pankalaajulle, joten se helpottaa kulkemista. Tarkkaile sääennusteita lähempänä ajankohtaa ja pakkaa sen mukaisesti.

Paluu tapahtuu suunnilleen samaa reittiä takaisin Metsäkartanolle. NLY tarjoaa retken päätyttyä lounaan Rautavaaran Metsäkartanolla yhdistyksen jäsenille. Jos et vielä ole jäsen, voit liittyä ja saat silloin lounaan jäsenetuna.

Kaikki kynnelle kykenevät rohkeasti vain mukaan retkelle kokemaan luonnon lumoa ja retkeilemään iloisessa seurassa ja juhlistamaan Tiilikan kansallispuiston laajentumista.

Jos kysyttävää, ota yhteyttä yhdistyksen sihteeriin Mauriin. Muista myös ilmoittautua Maurille !

Ohessa kartta alueesta, jossa retkeilemme. Kartan oikeassa alareunassa on Metsäkartano ja vasemmassa yläreunassa Löytynsyö, jonne retkemme suuntautuu.

Kartta Rautavaaran Metsäkartanon pohjoispuolisista metsäalueesta, joka muodostaa Tiilikkajärven kansallispuiston laajennusosan.