Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Nilsiän yhdistys

Nilsiä
Navigaatio päälle/pois
Nilsiän luonnonsuojeluyhdistys tekee keväisen lintu- ja luontoretken kahteen kohteeseen. Olemme hankkineet pienen palan Havukkakorven ikimetsää Juuan Kylmäahon kylästä. Nyt käymme katsomassa kohdetta. Voit saada lisätietoa Havukkakorven  vanhasta metsästä klikkaamalla TÄSTÄ.
Jatkamme kohteessa käynnin jälkeen retkeilyä ajamalla Kolille ja menemällä lounaalle Kolinkeitaalle, joka sijaitsee Kolin kansallispuiston pohjoisosassa upeiden metsien keskellä. Kolinkeitaaseen voit etukäteen tutustua klikkaamalla  TÄSTÄ.
Kolinkeitaan perinteinen päärakennus hellässä kesäasussaan keskellä Kolin kansallispuistoa

Lounaan Kolinkeitaassa tarjoaa Nilsiän luonnonsuojeluyhdistys kaikille retkeläisille, jotka ovat jäseniämme.

Lounaan jälkeen lähdemme kiertämään luontopolkua, joka kulkee lehtomaisissa metsissä ja havumetsissä ja kulkee myös luonnonniittyjen halki. Ympäristö on kaunista hyvin suojeltua luontoa, jossa on rikas lintukanta ja myös monilajinen kasvillisuus. Pyrimme tunnistamaan lintuja ja kiinnittämään huomiota luonnonyrtteihin.

Kolinkeitaan pihasta lähtevä luontopolku Kolon kansallispuistossa retkeilijöiden vapaassa käytössä.

Päivän retki on pitkäkestoinen, joten Kolinkeitaan lounaan lisäksi on paikallaan ottaa mukaan myös omat eväät, joita sitten voimme nauttia sopivissa paikoissa retken aikana. Paluu retkeltä tapahtuu vasta illan suussa. Varusteena retkiasu ja reipas mieli. Kiikarit voisi olla mukana lintujen tarkkailuun. Toivotaan kaunista ja lämmintä säätä, mutta kannattaa seurata sääennusteita ja varustautua sen mukaisesti.

Ajomatkat tehdään kimppakyydein ja autokimpassa olevat henkilöt tasaavat polttoainekustannukset.

Retkelle on ilmoittauduttava etukäteen, jotta voimme ilmoittaa Kolinkeitaaseen ruokailijoiden tarkan määrän. Ruoka Kolinkeitaassa on kasvispitoista.

Ilmoittautumiset retkelle viimeistään ti 17.5.