Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Nilsiän yhdistys

Nilsiä
Navigaatio päälle/pois

Yhä useampi suomalainen metsänomistaja päätyy rauhoittamaan pysyvästi tai määräaikaisesti osan metsistään. Teolla on merkitystä metsien monimuotoisuuden kannalta torjuttaessa metsien lajikatoa, samoin hiilen sitomisessa puustoon ja lahopuun määrän lisäämisessä.

 

Suojelukohteiksi kelpaavat vain tietyt kriteerit täyttävät kohteet. Nilsiässä tällaisia yksityismetsän suojelukohteita löytyy eri puolilta pitäjää.

 

Raimo Lipponen Nilsiästä on suojellut osan metsistään Metso-suojeluohjelman puitteissa ja tarkoitus on tehdä retki kahdelle kohteelle. Raimo on mukana retkellä kertomassa kohteista ja suojelupäätöksen synnyn vaiheista.

 

Metsäretkeily toteutetaan la 25.9. Kokoonnumme Nilsiän torille klo 12 ja kimppakyydein lähdemme retkeilemään. Aluksi suuntaamme Jokiharjun tilalle (Jouhilahdentie 304), jonka välittömästä läheisyydestä löytyy ensimmäinen suojelukohde. Toinen kohde löytyy Rahasmäen metsätien varresta Pieni-Kaatio lammen läheisyydestä. Lopuksi kokoonnumme nuotiopaikalle nauttimaan nuotiopannukahvista, omista eväistä ja keskustelemaan vaikutelmista. Tilaisuuden jälkeen on mahdollisuus jäädä poimimaan puolukoita lähialueen taimikoista.

 

Tervetuloa kaikki asiasta kiinnostuneet!

 

NILSIÄN LUONNONSUOJELUYHDISTYKSEN JOHTOKUNTA