Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Nilsiän yhdistys

Nilsiä
Navigaatio päälle/pois

Luonnonkukkapäivä on valtakunnallisesti vietettävä retkipäivä, jonka tarkoitus on tutustuttaa mukaan lähtijöitä suomalaisiin luonnonvaraisiin kasvilajeihin ja oppia tunnistamaan niitä luonnossa. NLY on tehnyt retkiä jo yli kymmenen vuoden ajan eri puolille Nilsiää. Retkelle ovat tervetulleita kaikki kasveista kiinnostuneet. Ota mukaan retkiasu,  eväät. Kiikaritkin on hyvä apu, sillä kohtaamme retkellä varmasti myös lintuja. Lähdemme retkelle klo 12.00 Nilsiän torilta kimppakyydein.

Tänä vuonna retkelle on kutsuttu myös Nilsiän yläkoulun 8. luokan oppilaita, jotka keräävät kesän aikana itselleen kasviston. Retkellä voi täydentää omaa kasvistoaan ja samalla saada apua lajitunnnistuksessa.

Retkemme sattuu kesän ehkä kuumimpaan hetkeen. Siksi ota reilusti juotavaa mukaan. Paikka on todellista vaaramaisemaa. Asutus on suojelualueen ympärillä hyvin perinteistä. Saatamme tavata isäntiä kahdesta talosta, jotka voivat kertoa elämästä vaaran sylissä. Evästelemme Seppo Rissasen huvimajassa.

Metsässä on runsaasti itikoita.Siksi on lähes välttämätöntä laittaa hyönteiskarkoitetta kasvoihin ja käsivarsiin. Pitkähihainen purero hyvä apu, samoin hyttyslakki, jos sellainen on. Huppari on toimiva vaihtoehto. Kumisaappaat on hyvä valinta, sillä rinne on kostea ja kasvillisuus hyvin runsasta matkalla luonnonsuojelualueelle. Metsä on kokemus sinänsä.

Olet tervetullut!