Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Nilsiän yhdistys

Nilsiä
Navigaatio päälle/pois

Nilsiän luonnonsuojeluyhdistys on järjestänyt Luonnonkukkapäivän retkiä jo lähes kaksikymmentä vuotta vuodesta 2005 lähtien. Retkipäivä on aina viikkoa ennen juhannusta, tänä vuonna 16.6. Kohteenamme on Aholansaaren ikimetsä, josta on tullut yhdistyksemme nimikkokohde läheisen sijaintinsa ja merkittävien luontoarvojen vuoksi. Vuonna 2022 Luonnonperintösäätiö osti 65 ha Aholansaaren pohjoisosasta ja rauhoitti ikimetsän. Siitä lähtien olemme yhdistyksenä osallistuneet rauhoitusalueen kehittämiseen (mm. kehittämällä luontopolkua) yhteistyössä Aholansaaren ja Luonnonperintösäätiön kanssa.

Olemme myös rahallisesti tukeneet kohteen kehittämistä ja aktiivisesti olleet kitkemässä pois vieraslajeja – lupiinia ja jättipalsamia –  luontopolun lähtölohdasta.

Tässä syy, miksi olemme valinneet ikimetsän tänäkin vuonna retkikohteeksemme kuten teimme vuosi takaperin.

Kokoonnumme Aholansaaren laivalaiturille Tahkon Sääskiniemeen su 16.6 klo 10, josta laiva lähtee Aholansaareen. Laivalippu maksaa 7 €, joka maksetaan kortilla. 

Paluu tapahtuu laivalla, joka lähtee Aholansaresta klo 13.45. Mahdollista on palata takaisin myös 15.45 laivalla.

Mukaan retkelle omat eväät ja erityisesti juomista. Jos ei ole satanut, pärjää hyvin ilman kumisaappaita. Kiikareille on myös käyttöä. Evästämme retken aikana ikimetsässä, joten hyttysiä on varmasti seuranamme (suosittelemme itikkaöljyä ). Mahdollista on ruokailla myös retken jälkeen Aholansaaren ravintolassa.

Olemme tänä vuonna kutsuneet vieraaksemme retkelle Koillis-Savon luonnonystävät.  Tervetuloa kaikki luonnonystävät mukaan iloiselle retkelle. SLL:n jäsenyys ei ole edellytys osallistumiselle.

Päivää on vietetty Suomessa vuodesta 2003 lähtien ja tänä vuonna teemakasvina on raita.

Alla kuvia Aholansaaren  ikimetsästä, myös viime kesän retkeltä.

Retkeläiset tallaamassa Aholansaaren ikimetsään polkupohjaa samalla etsien tuoreella kankaalla ja lehdossa kasvavia uusia kasvilajeja.

Suurikokoinen kuusi ja mänty yhteenkasvaneina ja edessä vielä konkeloon jäänyt iso kuusi. Luonnon leikittelyä mahtavuudella.
Kenties Aholansaareen suurin kuusi, josta syliotetta koettelee Mauri Tiainen, vaan vähäiseksi jää.