Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Nilsiän yhdistys

Nilsiä
Navigaatio päälle/pois

Lähde mukaan mieleenpainuvalle ja luonnonsuojeluhenkiselle retkelle ja samalla talkoilemaan Tiilikan kansallispuiston Tiilikanautiolla. Koe yhdessä ahertamisen ilo luonnon monimuotoisuuden hyväksi , rento meininki, kaunis luonto, kiireetön kanssakäyminen muiden talkoolaisten kanssa ja mielenrauha. Talkoot järjestetään 29.-31.7.

Tavoite on niittää ja haravoida heinät kasaan ja siirtää ne metsänreinaan pois niityltä. Näin Tiilikanautio pysyy niittynä, hyönteisten ja lintujen eliöyhteisä runsaslajisena ja Tiilikanaution perinneympäristö nimensä kaltaisena.

Menemme kansallispuistoon kimppakyydeillä. Mukaan voi liittyä myös Rautavaaralta. Tiilikanautio sijaitsee keskellä kansallispuistoa, jonne kävelemme polkua pitkin (3 km). Työkalut (raivaussahat) ja reput ja rinkat kulkevat veneessä, jonka saamme lainaksi Metsähallitukselta. Talkootyötä teemme muutaman tunnin, väliin evästelemme rantanuottiolla. Majoittuminen tapahtuu Uiton kämpällä, samoin saunominen ja uiminen. Marjassakin (lakassa) voi käydä, jos sato on otollinen.

Talkoot kestävät vähintään kaksi päivää riippuen talkoolaisten määrästä, mutta meille on varattu Uiton kämppä kolmeksi päiväksi (kahdeksi yöksi), joten työurakan valmistumisen jälkeen voi vielä jäädä lomailemaan Tiilikalle ja käyttämään Uitton kämpän palveluita.

Raimo Lipposen tuloksekasta työskentelyä heleässä auringonpaisteessa Tiilikanautiolla la 31.7. vuosi takaperin

Nilsiän  luonnonsuojeluyhdistys on jo kolmena kesänä hoitanut niiton. Tulevaksi kesäksi olemme sopineet Mesähallittuksen kanssa, että hoidamme kuntoon myös Tiilikanauttion rantametsän vesaikon tavalla, että maisema rantaan säilyy.

Talkoolaisille yhdistys korvaa polttoainekulut ja tarjoaa myös osan muonasta talkoolaisille.Omat eväät on hyvä kaikesta huolimatta ottaa mukaan.

Talkoot on merkittävä tulolähde yhdistykselle.

Talkoisiin pitää ilmoittautua etukäteen, jotta kuljetukset ja ruokahankinnat voidaan tehdä suunnitellusti. Ilmoittaudu Mauri Tiaiselle viimeistään ke 27.7.

TERVETULOA MUKAAN!

Tiilikan niittotalkoissa 31.7.2021
Tllikan kansalllispuistossa yhdistyksemme Tiilikanaution niitto- ja ha haravointitalkoissa lähdössä kotimatkalle viime kesänä.