Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Nilsiän yhdistys

Nilsiä
Navigaatio päälle/pois

Lähde mukaan Tiilikan kansallispuistoon kesäretkelle ja haravointitalkoisiin. Metsähallitus hyväksyi tarjouksemme ja pääsemme jälleen (kuudes kerta) talkoilemaan ja samalla retkeilemään yhdessä kansallispuistoon. Talkoopaikka on Tiilikanaution niitty keskellä puistoa. Tehtävänämme on haravoida niitetty heinä kasaan ja kuljettaa heinä pois niityltä metsän laitaan.

Talkooporukan koosta riippuen työ vie aikaa joko päivän tai kaksi. Viime vuonna selvisimme yhden päivän työllä. Lähdemme talkoisiin su 11.8 klo 9 Nilsiän torilta. mukaan voi liittyä Rautavaaran kirkon edustalta klo 9.45. Paluu maanantaina puolen päivän jälkeen. Tarkkaa aikaa on mahdotonta sanoa, koska talkootyötä voi riittää vielä maanantaille.

Tarkoitus olisi yöpyä Uiton kämpällä, joka sijaitsee patikointimatkan varrella Tiilikanautiolle. Matkaa on noin yhteensä 3 km, Uiton kämpälle 2 km. Kämpässä on kerrossängyt ja runsaasti tilaa yöpymiseen. Halukkaille tarjolla myös 3 erillisiä huonetta yöpymiseen. Jos yöpyminen ei tunnu mukavalta, talkoista voi palata jo sunnuntaina.

Pihassa on rantasauna Itkonjoen varrella. Pihapiirissä myös nuotiopaikka, jossa on mukava istua iltaa. Tämä kaikki on talkoolaisille täysin ilmaista.

Käytössämme on myös 1-2 soutuvenettä, joiden mukana kulkee sekä työkalut (haravat) että retkivarustee ja eväät.

Metsähallitus huolehtii niityn niittämiksestä ja tekee sen edellisellä viikolla.Näin heinä on helposti haravoitavaa; uusi kasvava heinä ei häiritse haravointia.

NLY tarjoaa siis oivan mahdollisuuden retkeillä ja yöpyä Tiilikan kansallispuistossa. Yöpyminen ja saunominen ei maksa mitään. Omat eväät on syytä tehdä sen mukaan, miten kauan on talkoissa mukana. Yhdistys järjestää myös syötävää, mutta sen varaan ei koko retkeä voi rakentaa. Ruokailu tapahtuu Koirakiven nuotiopaikalla Tiilikkajärven rannalla lähellä talkooniittyä.

Retkivarusteet päälle ja reppuun tai rinkkaan eväät ja vaihtovaatetta. Jos ei sateista, pärjää ilman kumisaappaita ja sadeasua.

Matka Tiilikalle tehdään kimppakyydeillä.. Yhdistys maksaa km-korvauksen (40 snt/km) autojen omistajille. Lähdemme patikoimaan Sammakkotammen opaskeskuksesta. jonne matkaa tulee Nilsiästä 75 km.

Talkoisiin pitää ilmoittautua etukäteen. Yhteyshenkilönä toimii yhdistyksen sihteeri Maur Tiainen.

Alla kuvia viime kesän haravointitalkoista.

Mukaan voi lähteä, vaikka ei olisi NLY:n jäsen.

Talkoisiin pitää ilmoittautua etukäteen. Yhteyshenkilönä toimii yhdistyksen sihteeri Maur Tiainen (p.0504645458).

Talkooväkeä Tiilikanaution niityllä puolipilvisenä päivänä 30.7.2023. Meitä oli talkoissa yhteensä 8 henkeä.
Talkooväki lounaalla Koirakiven nuotiopaikalla nauttimassa Arja Tiaisen tekemiä antimia. Kuvassa vasemmalta oikealle: Annukka Lipponen, Raimo Lipponen, Ari Ruuskanen, Sami Rissanen (takana), Jouko Holopainen, Jaakko Kaartinen ja Varja Arola. Kuvasta puuttuu kuvan ottaja Mauri Tiainen.