Sijainti: Pääsivu / Mitä me teemme / Ympäristökasvatus / Tavoitteemme

Tavoitteemme

Tavoitteemme

Luontosuhde luodaan lapsena. Kuva: Virpi Sahi 2010

Ympäristökasvatus ja tavoitteemme Suomen luonnonsuojeluliitossa


Kaikkien toimintaa

Ympäristökasvatuksen tavoitteena on kasvattaa niin lapsista, nuorista kuin aikuisistakin luontoa rakastavia ja elintavoiltaan vastuullisia ihmisiä.

Ympäristökasvatuksella luodaan läheinen suhde luontoon. Rakkaus luontoa kohtaan johtaa oman elinympäristön huolenpitoon ja suojeluun.

Ympäristökasvatuksessa ei siis ole kyse vain lasten ja nuorten toiminnasta vaan teemme sitä mielessämme motto”vauvasta vaariin”.

Toimintaamme luotsaa ympäristökasvatustoimikunta järjestämällä tutustumiskäyntejä ja tapahtumia sekä edistämällä ympäristökasvatusta alueellisesti ja valtakunnallisesti muiden järjestöjen, viranomaisten ja toimijoiden kanssa. Ympäristökasvatustoimikunta on mukana mm. Uudenmaan Välke-ryhmän eli ympäristökasvattajien verkostossa.

Nuorisojärjestömme Luonto-Liitto on perinteisesti ohjannut lapsia ja nuoria luontoon ja kestävään elämäntapaan muun muassa kerho- ja leiritoiminnalla.

Myös luonnonsuojelupiirit tekevät muun työn ohessa paljon ympäristökasvatustyötä. Tuotamme myös erilaista materiaalia, jota voit käyttää hyväksi ympäristökasvatustyössä.

Yhteistyötä teemme useiden eri järjestöjen kanssa.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja tule mukaan tekemään ympäristökasvatustyötä!


Tarja Heikkonen, ympäristökasvatustoimikunnan pj., heikkonen.tarja@gmail.com. puh. 044 989 8191
Kaarina Tiainen aluepäällikkö, Etelä-Karjala, saimaa@sll.fi, puh. 050 530 3270

 

yktoimijoita2.jpg
Kuva: Raija Savikko. Kuvassa kuin varpusparvi vas. Natalia Teikola, pj. Tarja Heikkonen, takana Varpu Määttänen, Marjatta Sykkö, takana Milla Tuormaa, Malva Green, Anna Kukkonen ja Lotta Palomäki.

 

Ympäristökasvatustoimikunta järjesti 28.3.2015 kokoontumisensa yhteydessä pienen pop-up- tapahtuman Helsingin Ruttopuistoon, eli koristelimme "pyhiksi puiksi" muutaman matalaoksaisen puistopuun. Pyhä puu -perinne elää vielä Viron puolella. Koristeet kerättiin toki myöhemmin pois.


Kesän ohjelmassa on muun muassa tutustuminen Porvoossa lasten luontoleiriin, Big Jump -tapahtuma Turussa ja Suomen luonnon päivän rientoja ympäri maata. Olemme myös mukana Uudenmaan ympäristökasvattajien tapahtumapäivässä 24.9. Hyvinkäällä ja valtakunnallisilla ympäristökasvatuspävillä.