Sijainti: Pääsivu / Mitä me teemme / Ympäristökasvatus / Perhetoiminta

Perhetoiminta

Perhetoiminta

Norpat pesässä. Kuva: Kaarina Tiainen

Perheet takaisin luontoon!


Uusia ideoita perheiden luontotapahtumiin ja perheleireille 


Perheet takaisin luontoon!- kansio ilmestyi kesällä 2011. Kansiosta saa käytännön vinkkejä ja ohjeita perheleirien ja perhetapahtumien ympäristökasvatusohjelmien järjestämiseen. Kansio on Suomen luonnonsuojeluliiton ja Luonto-Liiton yhteishanke. Lapsi ja Luonto-säätiön avustus mahdollisti kansion kokoamisen. Noin 60-sivuisen kansion toimitti Helena Rantanen.


Perheretki Hyvinkäällä. Kuva: Tarja Heikkonen.

Hyvinkään retki.jpg


Kansion ohjelmaesimerkit soveltuvat jo alle kouluikäisille ja koko perheen yhteisiksi puuhiksi. Kansio ohjaa käyttämään jo julkaistuja luonnonharrastusmateriaaleja ja kokoaa niistä hyvin perheiden luontoleireille soveltuvat. Mukana on lomakeskus Huhmarin ympäristökasvatuksen ja vapaa-ajan toiminnan kehittämisehdotuksia. Perheet takaisin luontoon! -kansio soveltuu vapaa-ajan toiminnan oppimateriaaliksi ja luonnonharrastajan omaan käyttöön.

Kansiota voi tilata Luonto-Liitosta puhelimitse numerosta (09) 684 4420 tai netistä osoitteesta
toimisto(at)luontoliitto.fi. Kansion hinta on 35 e tai 30 e (alennettu hinta SLL:n tai LL:n jäsenille).


Perhetoiminta-avustuksia jaetaan keväisin

Perhetoiminta-avustuksilla edistetään Luonnonsuojeluliiton ja Luonto-Liiton yhteistyötä ja perheille suunnattua toimintaa. Avustuksia voivat hakea piirit ja yhdistykset yhdessä Luonto-Liiton ja/tai sen piirien kanssa esimerkiksi perheleirien ja perhetapahtumien järjestämiseen. Avustukset pyritään suuntaamaan maantieteellisesti alueille, joissa ei ole vakiintunutta perheille ja lapsille suunnattua toimintaa. Hakuaika on keväisin.