Sijainti: Pääsivu / Mitä me teemme / Lajit / Saimaannorppa / Norppa ympäristökasvatuksessa / "Taru saimaannorpasta" -näyttely

"Taru saimaannorpasta" -näyttely

"Taru saimaannorpasta" -näyttely

Kuva:Kaarina Tiainen/SLL

Näyttely kertoo saimaannorpan suojelusta, elämästä, uhkista ja sen elinympäristöstä Saimaasta. Näyttelyn tavoitteena on kannustaa ihmisiä elämään ja liikkumaan Saimaalla siten, että saimaannorpalla olisi hyvä olla ikiaikaisilla kotivesillään. Näyttely soveltuu hyvin koko perheelle.

Viimeksi näyttely on ollut esillä toukokuussa 2016 Taidetalo Pikku Aurorassa Espoossa. Vuonna 2014 näyttely oli Linnansaaren kansallispuiston opastuskeskus Oskarissa ja osia näyttelystä oli Etelä-Karjalan museon "This is Lake Saimaa Calling" -näyttelyssä.

Voit kysyä mahdollisuutta saada näyttely omalle kotiseudullesi matkakulujen ja mahdollisen näyttelytilavuokran hinnalla. Etelä-Karjalan luonnonsuojelupiirin norppatyöryhmä huolehtii tällöin kuljetuksesta, pystytyksestä ja purkamisesta sekä tiedottamisesta.

norpatImatra.jpg
Näyttely koostuu kuva- ja tekstitauluista sekä tekstiilitöistä. Kuva:Kaarina Tiainen/SLL

Näyttely aloitti kiertueensa Lappeenrannasta vuonna 2008 Suomen luonnonsuojeluliiton 70-vuotisjuhlavuoden tapahtumana. Näyttely kiersi vuosina 2008-2009 yhdeksällä paikkakunnalla (Lappeenranta, Puumala, Mikkeli (2 kertaa), Rantasalmi, Imatra, Helsinki, Sulkava, Kuopio ja Tampere). Lisäksi näyttely on ollut esillä vuonna 2012 Nilsiässä, Rautavaaralla ja Kristiinankaupungissa ja vuonna 2013 luonnonsuojeluliiton 75-vuotisjuhlavuoden kunniaksi vielä Joensuussa, Jyväskylässä, Heinolassa ja uudelleen Lappeenrannassa.


Näyttelyn tekstiilitöitä. Kuva:Kaarina Tiainen/SLL

Näyttelyn suunnitteli ja toteutti aluepäällikkö Kaarina Tiainen Etelä-Karjalan luonnonsuojelupiiristä. Näyttelyä on ideoinut Suomen luonnonsuojeluliiton Etelä-Karjalan piirin norppatyöryhmä.

Sen päärahoittajia ovat olleet Raija ja Ossi Tuuliaisen säätiö, Nestorisäätiö ja Vattenfall.

Lisätietoja näyttelystä: Kaarina Tiainen, kaarina.tiainen(at)sll.fi