Sijainti: Pääsivu / Mitä me teemme / Ilmasto ja energia / EKOenergia-merkki

EKOenergia-merkki

Suomen luonnonsuojeluliitto haluaa auttaa kuluttajia valitsemaan ympäristöystävällistä ja uusiutuvaa sähköä EKOenergia-merkin avulla

EKOenergia-merkin avulla lisäämme uusiutuvan energian kysyntää ja tuotantoa. Merkki toimii koko Euroopassa ja se on syntynyt Suomen luonnonsuojeluliiton aloitteesta. Mukana merkkiä hallinnoimassa ja tukemassa on kymmeniä ympäristöjärjestöjä kymmenistä eri maista.

eko.jpg
Kuva: EKOenergia
EKOenergia-merkki myönnetään sähkösopimukselle, jossa energia on tuotettu tuulivoimalla, biopolttoaineilla, aurinkopaneeleilla tai vanhalla vesivoimalla. Näistäkin vain ympäristöystävällisimmät voivat saada EKOenergia-merkin. Varmistamme huolellisesti, että sähköntuotanto on ympäristön kannalta kaikin tavoin kestävää.

EKOenergia-merkki auttaa kuluttajaa tekemään kestäviä energiaratkaisuja omassa elämässään ja kannustaa sähkön tuottajia investoimaan puhtaaseen tuotantoon. EKOenergia-merkittyjä sähkösopimuksia voivat tehdä kaikki kotitalouksista yrityksiin.

EKOenergia-merkin kyljessä toimivat niin ikään Suomen luonnonsuojeluliiton ja muiden eurooppalaisten ympäristöjärjestöjen ylläpitämät ilmasto- ja ympäristörahastot. Ympäristörahaston varoilla toteutetaan hankkeita vesivoiman ympäristöhaittojen vähentämiseksi. Tällaisia voivat olla esimerkiksi vaelluskalojen elinympäristöjen kunnostaminen, kalateiden rakentaminen ja vanhojen patojen purkaminen. Hankkeita suunnitellaan yhteistyössä yritysten, viranomaisten ja muiden asiantuntijoiden kanssa. Varat kohdennetaan luonnonsuojelun kannalta mahdollisimman merkittäviin kohteisiin.

Vaihda EKOenergiaan: EKOenergia.fi