Sijainti: Pääsivu / Luonnonsuojelija / Lehtiarkisto / 2016 / 4/2016 / Varpuspöllö naapurina

Varpuspöllö naapurina

Varpuspöllö naapurina

Toimitus Liisa Hulkko, kuvat Matti Aalto

Keurusseudun Luonnonystävien Matti Aalto asuu Keuruun varuskunnan metsien keskellä, jotka syksyllä pelastuivat hakkuilta pitkien neuvotteluiden jälkeen.

"Jo lapsena kävimme hiihtämässä pururadalla Keuruun varuskunnassa. Rata kulki kauttaaltaan vanhoissa metsissä, mikä oli jo silloin harvinaista. Muuten alueella ei saanutkaan liikkua ennen varuskunnan lakkauttamista.

Nykyisin asun perheeni kanssa täällä metsän keskellä. Koko sen ajan varuskunnan luonnon kohtalo on ollut epävarma.

Seurasin juuri kotini ikkunasta, kun varpuspöllö kantoi myyriä talvivarastokseen pihapönttöön. Siellä on varmasti jo kymmeniä pikkunisäkkäitä. Monipuolinen metsä- ja vesilinnusto kodin lähellä sykähdyttää keväällä lintujen lauluaikaan. Talvella hiihdän sekä lasken ja ruokin talvilintuja. Lempipuuhaani onkin yhdistää lenkkeily ja luontohavainnointi vanhojen metsien ja sisävesien maisemissa.

Tuntui todella hienolta, kun lokakuussa tuli tieto, että Metsähallitus suostuu  metsien suojeluun. Mielenosoitus ja lajistotiedon keruu olivat ratkaisevassa asemassa. Lisäksi tarvittiin useita neuvotteluja Metsähallituksen kanssa. Niitä veljeni Ari Aalto sekä kouluaikojen biologian opettajani, Luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Risto Sulkava hoitivat ammattitaidolla.

Niin varpuspöllön kuin minunkin perheeni kotimetsä on nyt turvassa." 

Matti Aalto

Keurusseudun Luonnonystävät

Lue lisää: Yhteistyöllä suojeluvoitto: Keuruun varuskunnan arvokkaita metsiä turvaan

Julkaistu Luonnonsuojelijassa 4/2016 Lempipaikka-palstalla. Lehti on Luonnonsuojeluliiton jäsenetu. Liity jäseneksi: sll.fi/liity