Sijainti: Pääsivu / Liity / Liity jäseneksi ja varaa paikkasi luontoretkelle

Liity jäseneksi ja varaa paikkasi luontoretkelle

Suomen luonnonsuojeluliiton Metsä kutsuu sinua -kampanjan aikana jäseniksi liittyvät saavat valita uusista, aineettomista lahjoista. Valitse luontoelämyksistä houkuttelevin ja ilmoittaudu mukaan!

1) Opi tunnistamaan ruokasienet 30.9. klo 13.00 Luukki, Espoo

Tule ihastumaan sienten kiehtovaan maailmaan ja nauttimaan luonnon rauhoittavasta vaikutuksesta Espoon Luukin ulkoilualueelle! Retkipäivä alkaa tutustumalla sienestyksen perusteisiin, jokamiehenoikeuksiin ja havainnoimalla yleisimpien sienten tuntomerkkejä. Kurssi painottuu ruokasienten ja helposti tunnistettavien lajien opetteluun, mutta myös muita löydettyjä sieniä tutkaillaan. Syksyn sadosta riippuen tutustumme 5–10 sienilajiin. Päätämme retken yrttiteetuokioon, jolloin käymme vielä läpi kerätyt sienet ja niiden perkaus- ja säilöntäohjeet.

Ota mukaan sieniveitsi ja ilmava sienikori sekä sään vaatimat varusteet. Lisäksi voit ottaa mukaan sienikirjan, jos sellaisen omistat. Huomioithan, että sienten saatavuus riippuu syksyn säistä ja vaihtelee eri maastoissa. Sienten lisäksi voimme tutustua syksyn villiyrttitarjontaan.

Retken jälkeen kaikki osallistujat saavat sähköpostiinsa sienitietopaketin.

Sieniretken ohjaa biologi ja sienineuvoja Anna Nyman (Helsinki Wildfoods)

Liity jäseneksi ja ilmoittaudu retkelle

2) Liikunnallinen hyvinvointilenkki 4.10. Klo 17.30 Paloheinä, Helsinki

Virkistä kehoa ja mieltä luonnossa liikkuen! Kävelemme reipasta tahtia metsäpoluilla ja ravistelemme pois arjen huolet. Teemme myös Metsämieli-harjoituksia, joiden kautta pohdimme omia hyvinvointitottumuksiamme ja kohotamme motivaatiota liikunnallisen elämäntavan edistämiseksi. Luonnossa voit kuntoilla monipuolisesti sinulle sopivassa tahdissa, ja luontoympäristö kohentaa myös mielen hyvinvointia. Lenkiltä saat ideoita omaan liikkumiseen ja löydät voimavaroja pitää kiinni hyvinvointitavoitteistasi.

Lenkki sopii kaikille peruskuntoisille aikuisille ja kestää noin kaksi tuntia. Varustaudu sään mukaan, lenkki pidetään myös sateella.

Retken vetää luontoliikuntaohjaaja Virva Niissalo (Kuntovirkku)

Liity jäseneksi ja ilmoittaudu retkelle

3) Lataudu luonnossa ja opi erätaitoja 8.10. Klo 14.00 Jyväskylä

Luonnonympäristöjen terveysvaikutuksista ollaan yhä tietoisempia. Tutkimusten mukaan jo 10 minuuttia luonnossa vaikuttaa positiivisesti terveyteemme sekä fyysisellä että psyykkisellä tasolla. Metsämieli-menetelmä yhdistää luonnossa itsekseen latautuvat hyvinvointivaikutukset mielentaitojen harjoituksiin. Menetelmän avulla voi tunnistaa oman mielen toimintoja ja saada lisää voimavaroja arkeen.

Tervetuloa tutustumaan Metsämieli-menetelmään ja hakemaan rentoutta ja energiaa elämään! Teemme hyvinvointia vahvistavia harjoituksia ja nautimme retkieväitä nuotiopaikalla. Retkellä opettelemme myös hyödyllisiä erätaitoja, kuten nuotion sytyttämisen.

Oppaana toimii Metsämieli-ohjaajakoulutuksen käynyt biologi ja eräopas Sini Malminiemi

Liity jäseneksi ja ilmoittaudu retkelle

4) Joutsenretki Hailuotoon 14.10. klo 8.00 Oulu

Tule ihailemaan joutsenia Hailuotoon! Teemme aamusta iltapäivään kestävän bussiretken Hailuodon saareen ja merenrannoille, jossa tarkkailemme poismuuttavia lintuja. Retkellä on mahdollisuus nähdä suuria joutsenparvia.

Vierailemme matkan varrella myös Marjaniemessä Siikamarkkinoilla.

Retken järjestää Suomen luonnonsuojeluliiton Oulun yhdistys.

Liity jäseneksi ja ilmoittaudu retkelle

5) Luineh - Musiikillista tunnelmointia punaisessa tuvassa
20.10. Klo 19.00 Keskuspuisto, Helsinki

Tule tunnelmoimaan lokakuiseen iltaan ja kuuntelemaan, kun Luineh-duo vie meidät meditatiiviselle musiikkimatkalle! Moni kaipaa työviikon päätteeksi rauhoittavaa laskeutumista viikonlopun viettoon. Mikä olisikaan siihen parempi tapa, kuin saapua metsäisiin maisemiin ja viettää rentouttava hetki lämpimässä punaisessa tuvassa? Ennen tai jälkeen konsertin on mahdollisuus tehdä virkistävä kävely Keskuspuiston ulkoilureittejä tai puiden lomassa kiemurtelevia polkuja seuraillen.

Luineh on kuoleman ylistys ja rakkauslaulu elämälle. Duon musiikissa yhdistyvät vanhat suomalaiset kansanlaulut, kurkkulaulu sekä tuvalaiset perinnesoittimet. Musiikillinen voima saa alkunsa suomalais-ugrilaisesta ja siperialaisesta perinteestä kasvaen nykyhetkeen rujon kauniiksi tulkinnoiksi.

Esiintyjät: Noora Kauppila (ääni), Juuso Raunio (lyömäsoittimet, kurkkulaulu, igil, doshpuluur)

Liity jäseneksi ja ilmoittaudu retkelle

Huom! Ilmoittaudu pian, sillä paikkoja on rajoitettu määrä.

Luonnonsuojelupiirit