Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Lapin piiri

Lappi
Navigaatio päälle/pois

Suomen luonnonsuojeluliiton Lapin piiri järjestää Rovaniemellä vaalipaneelin teemalla luonnonvarojen käyttö ja luonnonsuojelu Lapissa.
Tilaisuus on lauantaina 18.3. klo 13.30-15.30 kaupunginkirjaston Lapponica-salissa.

Kuva: Seppo Leinonen

Panelistit:
Saija Tikkanen, KD
Mikkel Näkkäläjärvi, SDP
Vesa Puuronen, VAS
Annika Sipola, Kok
Ella Keski-Panula, Vihr.
Vesa Ylinampa, PS
Tommi Lepojärvi, Kesk
Unto Friman, Sit.

Tilaisuuden juontaa Piia Alt. Voit seurata tapahtumaa myös livestriimin välityksellä tai katsoa tilaisuuden Youtube-tallenteen jälkikäteen.

Lappi kattaa lähes kolmasosan maamme pinta-alasta. Luonnon merkitys on ollut lappilaisille erityinen ja suhde on yhä voimakas.
Lapin luontoa uhkaavat ilmaston lämpenemisen ja luontokadon lisäksi vihreän siirtymän vaatimukset. Lämpenemisen seurauksena arktinen luonto on ahtaalla jo nyt, joten suojatoimilla on kiire. Jotta voimme turvata pohjoisten lajien säilymisen myös tulevaisuudessa, tulisi ilmastonmuutoksen torjuntaan, arktisten alueiden suojeluun sekä tutkimukseen panostaa yhä enemmän. Luontokatoa Lapissa aiheuttaa ilmaston lämpenemisen lisäksi metsien, virtavesien ja mineraalien ottaminen teollisuuden raaka-aineiksi tai energiantuotantoon, luonnon mielipiteestä välittämättä. Siirtyminen uusiutuvaan energiantuotantoon tuo mukanaan luonnon pirstoutumista pieniksi alueiksi teollisuusalueisiin verrattavien tuulivoimaloiden väleihin. Metsien muuttaminen puuntuotantopelloiksi vaikuttaa ympäristönsä vesistöihin ja paikallisilmastoon, sekä metsän kapasiteettiin toimia hiilinieluna. Kaivoshankkeet uhkaavat arktisen alueen haurasta luontoa, vesien puhtautta, sekä luonnosta riippuvaisia paikalliselinkeinoja.

Tervetuloa kuulemaan panelistien ajatuksia Lapin herkästä ja ainutlaatuisesta luonnosta! Tilaisuudessa on kahvi- ja teetarjoilu. Ota oma muki mukaan!

Tilaisuuden jälkeen SLL Rovaniemi järjestää #luontomarssin, joka lähtee kirjaston pihalta kohti Lordin aukiota.

#luontovaalit