Sijainti: Pääsivu / Paikallisyhdistykset / Muonio ja Kolari

SLL Muonion ja Kolarin Luonto Ry


Pallasyö, Jaakko AlataloKuukkeli oksalla.jpg (2)

Kuva: Pallasyö, Jaakko Alatalo

 

Kuva: Kuukkeli oksalla, Minna Tirronen

ESITTELY (ENGLISH VERSION)

Toiminnassamme olemme järjestäneet mm. ulkoilupäiviä sekä erilaisia luontoaiheisia retkiä lähiseudun luonto- ja kulttuurikohteisiin. Olemme olleet mukana paikkakunnan riistanhoitoyhdistyksen ja yläkoulun vanhempainyhdistyksen sekä Metsähallituksen kanssa järjestämässä linnunpönttötempausta, jossa yhdistyvät riistanhoito, luonnonsuojelu ja nuorisotyö. Tempauksen tuloksena pikkulinnut ja myös muutama telkkä saavat ensi kesäksi toistakymmentä uutta asuntoa.

Tämäntapaista, konkreettista luonnonsuojelutyötä teemme innolla jatkossakin. Yhdistyksemme toimii varsin pienellä budjetilla ja toiminta on täysin vapaaehtoista luonnonsuojeluharrastusta. Kalliita retkiä, suuria järjestelyitä vaativia tempauksia tai luentosarjoja emme tästä syystä voi järjestää. Toisaalta joukossamme on monenlaisia taitoja ja tietoja omaavia ihmisiä ja ehkä toimintaa kuvaakin paremmin se, että opimme ruohonjuuritasolla toinen toisiltamme luonnontuntemusta, luonnonantimien hyödyntämistä ja ympäristöä säästävän elämän taitoja. Miten kannattaa hyödyntää juolukkaa, koivunlehtiä tai mateen maksaa? Myös luontohavaintojen ja retkikokemusten jakaminen nuotiotulilla on antoisaa - ja täysin ilmaista.

Meillä on myös pientä vaihtopiiritoimintaa - luonnonvarojen säästämiseksi - ja silloin tällöin teemme luomutuotteiden yhteistilauksia.

Yhdistyksemme historiaa leimaavat mm. toiminta luonnonlohen ja vanhojen metsien puolesta.

 

Kiinnostaako tietää lisää? Ota rohkeasti yhteyttä!

Puheenjohtaja

Katja Muotka
kmuotka(at)muoniolainen.com