Sijainti: Pääsivu / Paikallisyhdistykset / Kittilä

Kittilän Luonto ry


Logon suunnitteli: Tuomas Kärkkäinen

Yhdistyksen oma kuovilogo

Koululaisille järjestetyn suunnittelukilpailun voitti Lukkarin koulun 3-luokkalainen Tuomas Kärkkäinen Kuovi-piirustuksellaan.

Kittilän Luonto ry
on Suomen luonnonsuojeluliiton ja Lapin luonnonsuojelupiirin jäsenjärjestö. Yhdistys jatkaa työtä luonnon- ja ympäristönsuojelun edistämiseksi Kittilän kunnan alueella.

Yhdistys pyrkii tukemaan kuntalaisten vaikutusmahdollisuuksia ympäristöasioissa mm. kestävän kehityksen, jätteiden lajittelun ja kierrätyksen periaattein.

Yhdistys seuraa paikallisia luonnon- ja ympäristönsuojeluasioita (mm. kaivosasiat, tuulipuisto, Ounasjoen tila ja tulvasuojelu, kaavoitusasiat) valistaa niistä ja ottaa tarvittaessa kantaa.

Luontoharrastusta pyritään edistämään järjestämällä retkiä. Erityisesti panostetaan toimintaan vuonna 2011 valmistuneen Karinnokan lintutornin ympäristössä kirkonkylällä ja pyritään saamaan koulunuoria mukaan luonnonharrastuksen pariin.

Kittilän Luonnon retkistä ja tapahtumista ilmoittelemme Kittilälehden Merkkaa muistiin -palstalla, kauppojen ilmoitustauluilla ja Facebook-sivuillamme.

Tervetuloa mukaan edistämään Kittilän monimuotoisen luonnon suojelua!