Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Karjalan piiri Lappeenrannan seudun yhdistys

Lappeenranta
Navigaatio päälle/pois

Juha Kauppisen Monimuotoisuus-luento on visuaalinen kertomus luonnon monimuotoisuuden syntymisestä ja katoamisesta Suomessa ja maailmassa. Esitys myös havainnollistaa, mitä merkitystä monimuotoisuudella ja sen hupenemisella on. Luento perustuu osin Kauppisen kirjaan Monimuotoisuus – kertomuksia katoamisista.

Juha Kauppinen (s.1975) on hämeenlinnalainen toimittaja ja kirjailija. Hän on 20 vuoden aikana kirjoittanut luonnosta ja ympäristöstä uutisia ja reportaaseja muun muassa Helsingin Sanomiin, Suomen Kuvalehteen ja Suomen Luontoon. Kauppisen jutut ovat olleet merkittävästi vaikuttamassa luonto- ja ympäristöasioiden nousemiseen osaksi valtavirtaa 2010-luvun aikana.

Kauppinen on kirjoittanut kaksi kirjaa, Monimuotoisuus – kertomuksia katoamisista (2019) ja Talvivaaran vangit (2016, yhdessä Sampsa Oinaalan kanssa). Monimuotoisuus on kerännyt ylistäviä arvioita, ja kirja palkittiin lokakuussa Kanavan tietokirjapalkinnolla vuoden parhaana tietokirjana. Toimittajana Kauppinen on saanut Bonnierin suuren journalistipalkinnon ja tutkivan journalismin Lumilapion. Kauppinen on koulutukseltaan biologi (FM, Jyväskylän yliopisto).

Tapahtuma pyritään järjestämään Luonto- ja tiedekeskus Saimaariumissa. Mahdollisen remontin takia luentopaikka voi vielä vaihtua. Tiedotamme mahdollisista muutoksista alkuvuodesta.