Sijainti: Pääsivu / Lahjoita / Testamenttilahjoitus

Testamenttilahjoitus

Testamenttilahjoitus

 

Onko vielä mustikkamaita pentujen leikkeihin?

Onko enää korpimaita kuljettavaksi?

Onko turvaa ja tulevaisuutta kaikille?Minkälaisen jäljen sinä jätät Suomen luontoon?

Luontomme on ainutlaatuinen ja korvaamaton koti jokaiselle — ihmisille ja muille nisäkkäille, linnuille, matelijoille, hyönteisille, kasveille, isoille ja pienille.

Tekemällä testamenttilahjoituksen Suomen luonnonsuojeluliitolle autat suojelemaan yhteisen omaisuutemme, suomalaisen luonnon.

Teemme kaikkemme, että myös seuraavilla sukupolvilla on mahdollisuus nähdä edes pieni vilaus maailman uhanalaisimmasta hylkeestä, saimaannorpasta.

Haluamme, että lapsemme saavat kokea vanhan metsän tuoksut ja vihreyden, tutustua suoluonnon ihmeisiin ja nauttia kirkkaista, puhtaista vesistä.

Niin norppamme kuin koko luontomme tulevaisuus on meidän suomalaisten varassa.


Testamentti ilmaisee tahtosi suojella luontoa

Koskaan ei ole liian aikaista tehdä testamenttia. Jos et ole laatinut testamenttia, jaetaan omaisuutesi perimysjärjestyksessä. Jos sinulla ei ole perillisiä, omaisuutesi luovutetaan valtiolle. Suomen luonnonsuojeluliitolle osoitetulla testamenttilahjoituksella ilmaiset tahtosi suojella Suomen luontoa.

 

Norpan tulevaisuus mietitytti Ilpoa

Edesmenneelle pieksämäkeläiselle Ilpo Seppäläiselle luonto oli aina rakas ja läheinen. Hänelle oli ilmeisen luontevaa tehdä testamentti luonnolle.

Ilpo kulki lapsena isänsä perässä kesämökillä ja luonnossa. Isä opetti tuntemaan kasveja ja lintuja. Sitä kautta se aate tuli”, Hillevi Seppäläinen kertoo pojastaan. Myös saimaannorpan kohtalo mietitytti Ilpoa: ”Ilpo teki testamentin jo kauan aikaa sitten. Joskus hän sanoi, että voi kun olisi niin paljon rahaa, että voisi ostaa jonkun pesimäluodon norpan turvaksi.”

Lupaus luonnolle, lupaus sinulle

Kun teet testamenttilahjoituksen Luonnonsuojeluliitolle, voit luottaa siihen, että varasi käytetään kokonaisuudessaan suomalaisen luonnon hyväksi. Myöskään veroja lahjoituksestasi ei mene, koska yleishyödyllisille yhdistyksille tehdyt testamentit ovat verovapaita.

Voit ohjata testamenttilahjoituksen joko Suomen luonnonsuojeluliiton pitkäjänteiseen luonnonsuojelutyöhön yleisesti tai kohdentaa testamentattavat varat suoraan esimerkiksi vesien, metsän tai uhanalaisten lajien suojeluun.

Jokainen lahjoitus on yhtä arvokas, pienikin. Voit lahjoittaa itsellesi sopivan suuruisen osan testamentistasi Luonnonsuojeluliitolle. Pienistä osista koostuu merkittävä kokonaisuus, jonka käytämme suomalaisen luonnon hyväksi.


Näin varmistat, että tahtosi toteutuu

Testamentin tekeminen ei ole vaikeaa, mutta se pitää kuitenkin tehdä oikein ja huolellisesti, jotta se on pätevä.

 

Tarkempia ohjeita ja apua testamenttilahjoituksiin liittyvissä asioissa:

  • Talouspäällikkö Erkki Nenonen, Suomen luonnonsuojeluliitto, +358 40 160 3707,

  • Järjestö- ja varainhankintapäällikkö Heini Jalava, Suomen luonnonsuojeluliitto, +358 40 566 5155,
  • Asianajaja Sanna Svahn, Asianajotoimisto Svahn Oy, p. 040 760 0557, sanna.svahn@svahn.fi